O primăriță din Bihor și soțul ei, reținuți după ce au bătut și desfigurat cu un cleşte de tăiat lanţuri un fost procuror
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O primăriță din Bihor și soțul ei, reținuți după ce au bătut și desfigurat cu un cleşte de tăiat lanţuri un fost procuror / Foto: Pixabay
O primăriță din Bihor și soțul ei, reținuți după ce au bătut și desfigurat cu un cleşte de tăiat lanţuri un fost procuror / Foto: Pixabay
O primăriță din Bihor și soțul ei, reținuți după ce au bătut și desfigurat cu un cleşte de tăiat lanţuri un fost procuror

Primăriţa comunei Brusturi, Livia Bârlău şi soţul acesteia, Petru Bârlău au fost reținuți pentru 24 de ore și sunt urmăriţi penal pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, după ce l-au bătut pe un fost procuror, Ioan Bodogai., scrie eBihoreanul.ro.

Cei doi l-au bătut pe fostul procuror cu un cleşte de tăiat lanţuri. Acesta a ajuns la spital plin de sânge, cu capul spart în trei locuri, cu braţele acoperite de plăgi şi cu piciorul rupt. El a avut nevoie de montarea unor tije metalice la picior.

"Cei doi inculpaţi au fost reţinuţi ca fiind coautori la infracţiunea de tentativă la omor, constând în aceea că i-au aplicat părţii vătămate mai multe lovituri la nivelul capului şi membrelor, care i-au pus acesteia viaţa în pericol", a declarat miercuri prim procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Gligor Sabău.

De ce l-au bătut cei doi pe fostul procuror

Realitatea Plus a relata la sfârșitul lunii septembrie că victima ar fi susţinut-o pe primăriţă în campania electorală, în schimbul promisiunii că aceasta îl va angaja la primărie. Promisiunea nu ar fi fost onorată, iar de atunci bărbatul s-ar fi întors împotriva edilului. Între cei doi ar fi început un conflict. ( Vezi aici știrea)

În plus, ca să se răzbune, fostul procuror s-ar fi aliat cu consilierii din opoziţie și i-a învățat cum să afle fiecare pas al Primăriei, făcând cereri de informații publice. De asemenea, l-a reclamat pe soţul edilului la Direcţia Antifraudă, pe motiv că tot cumpără şi revinde tractoare pe OLX, fără a plăti taxe.

"I-am împins şi eu, să ies. Bârlău a apucat un cleşte de tăiat lanţuri, cu braţele de 20-30 centimetri, şi a început să mă lovească cu el, ca un taur turbat, minute în şir. Dădea ca şi cum tăia lemne cu un topor...", a povestit pentru eBihoreanul procurorul Ioan Bodogai.

Sursa citată mai scrie că în 2018, cei doi au fost bănuiţi că au comandat un atac mafiot împotriva unui consilier local ALDE, Ioan Roşu, care a fost bătut în faţa propriei casei de persoane necunoscute, după ce i-ar fi cerut socoteală femeii pentru lucrări atribuite în secret şi a sesizat Garda Forestieră privind furturi din pădurea comunei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel