O navă cu 24 de morţi la bord a ajuns în Insulele Canare
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
O navă cu 24 de persoane, toate decedate, la bord a ajuns în insulele Canare, aproape de Tenerife, anunţă presa spaniola. 

Din primele informaţii, ar fi vorba de mai mulţi migranţi. 

"Pompierii scot cadavrele, care vor fi transportate într-o capelă", a indicat Domingo Martin de la Crucea Roşie spaniolă.

Serviciile de salvare maritimă raportaseră anterior iniţial un bilanţ cu 17 morţi. Numărătoarea efectuată odată cu sosirea bărcii în port a ridicat numărul morţilor la 24, printre care doi minori.

Un avion al forţelor aeriene spaniole a văzut iniţial ambarcaţiunea luni dimineaţă, la aproximativ 500 de kilometri sud-est de Insula El Hierro. Un elicopter militar a ridicat apoi trei persoane încă în viaţă la bord (doi bărbaţi şi o femeie) transportându-i la un spital din Tenerife.

"Erau atât de slabi încât a fost nevoie de mai multe persoane pentru a-i ajuta să stea în picioare", a declarat Juan Carlos Serrano, membru al echipajului elicopterului. Migranţii erau toţi candidaţi la exil veniţi din Africa Subsahariană.

Zeci de mii de migranţi au intrat în Spania



Sosirile migranţilor în insulele Canare s-au înmulţit de la sfârşitul lui 2019 ca urmare a creşterii numărului de patrule pe coasta de sud a Europei, ceea ce a contribuit la o reducere semnificativă a traversărilor în Marea Mediterană.

Anul trecut, 23.023 de migranţi au ajuns în arhipelagul spaniol, de opt ori mai mult decât în 2019, potrivit Ministerului de Interne.

Traversarea este de minim o sută de kilometri, dar este deosebit de periculoasă din cauza curenţilor puternici. Ambarcaţiunile sunt majoritatea supraîncărcate şi în stare proastă.

Cel puţin 1.851 de persoane şi-au pierdut viaţa anul trecut în încercări de a ajunge pe Insulele Canare, potrivit ONG-ului Caminando Fronteras, care monitorizează aceste migraţii, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel