Data actualizării:
Data publicării:

O mamă și un copil, găsiți fără viață, îmbrățișați în Israel. Echipele criminalistice spun că victimele au fost torturate

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Echipele criminalistice militare din Israel au examinat cadavrele victimelor atacului Hamas de săptămâna trecută asupra comunităților din jurul Fâșiei Gaza și au găsit multiple semne de tortură, viol și alte atrocități, au declarat ofițerii sâmbătă (14 octombrie), relatează Reuters. 

Aproximativ 1.300 de cadavre au fost aduse la o bază militară din Ramla, în centrul Israelului, unde echipele de specialitate efectuează verificări criminalistice pentru a stabili identitatea morților și circumstanțele morții acestora.

Membrii echipei criminalistice au spus că multe cadavre prezentau semne de tortură, precum și de viol.

Hamas, mișcarea islamistă care controlează Fâșia Gaza, a negat acuzațiile de abuz după ce bărbații înarmați au spart barierele din jurul Gazei la primele ore ale zilei de 7 octombrie și au intrat peste comunitățile din apropiere.

"Vedem aici femei, vedem aici copii, vedem tineri și bătrâni. Îi vedem în stadii severe de abuz. Vedem împușcături și vedem semne care sunt pur și simplu de tortură. Se pot observa vânătăile, vedem tăieturile. Avem o echipă de criminalistică, așadar oameni care știu să evalueze fiecare victimă și fiecare cadavru. Dacă nu suntem siguri, facem măcar câteva scanări CT pentru a înțelege mecanismul uciderii, abuzul și chiar pentru a avea răspunsurile de care vor avea nevoie aceste familii, poate peste o lună, poate peste câțiva ani, când vor putea și vor să știe ce s-a întâmplat cu cei dragi și ce li s-a întâmplat în ultimele secunde pe care le-au trăit," povestește un membru al echipei juridice. 

Alt membru al echipei continuă: 

„Am văzut corpuri dezmembrate cu brațele și picioarele tăiate, oameni care au fost decapitati, un copil care a fost decapitat. Sunt trupuri arse. Nici măcar nu pot spune dacă este un bărbat sau o femeie, dacă este un copil sau un adult. Femeile au fost violate, chiar şi bătrânii, chiar și persoane foarte tinere au fost violate. Familii întregi care au fost ucise împreună. Am identificat și o mamă și un copil. Am crezut inițial că este un singur cadavru. Numai la computerul tomograf s-a putut vedea că au ars împreună, într-o îmbrățișare". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel