O lună de război în Ucraina. Dorin Popescu, președintele Asociației Casa Mării Negre, la DC News / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
O lună de război în Ucraina. Dorin Popescu, președintele Asociației Casa Mării Negre, la DC News  /  Sursă foto: Facebook Dorin Popescu
O lună de război în Ucraina. Dorin Popescu, președintele Asociației Casa Mării Negre, la DC News / Sursă foto: Facebook Dorin Popescu
Dorin Popescu, președintele Asociației Casa Mării Negre, vorbește, în exclusivitate pentru DC News, despre războiul din Ucraina, la o lună de la izbucnirea conflictului.

Într-un interviu exclusiv pentru DC News, Dorin Popescu prezintă situația războiului din Ucraina, la o lună de la izbucnirea conflictului, vorbind despre rezistența armatei ucrainene în fața forțelor ruse, despre amenințările la adresa României și Republicii Moldova și despre modul în care va arăta viitoare configurație de putere regională.

Interviul poate fi urmărit pe DC News începând cu ora 11:00.

Cine este Dorin Popescu?

Președinte și membru fondator al Asociației din iulie 2017. Lector universitar asociat la Universitatea Andrei Șaguna din Constanța, Facultatea de Științele Comunicării și Științe Politice (unde predă cursuri din ariile curriculare “Comunicare” și „Relații Internaționale”). Analist politic, fost diplomat (cu misiuni diplomatice efectuate în Serviciul Exterior al Ministerului Afacerilor Externe al României – la Moscova, Cernăuți și Sarajevo, inclusiv în funcții de conducere: gerant interimar, prim-colaborator al șefului Misiunii), jurnalist/publicist. Deține gradul diplomatic de Ministru-Consilier.

Este doctor în Filologie, din 2012. Volume publicate: “Noica. Bătălia continuă” (Editura Ideea Europeană, București, 2013), „Figuri ale textului anteic” (Editura Ideea Europeană, București, 2016), „ Răzbunarea barbarilor. 2000 de ani fără Ovidiu la Tomis” (Editura Ideea Europeană, București, 2017 – autor, co-editor). A publicat peste 140 de lucrări, studii, eseuri, recenzii, articole tematice etc. în diferite reviste de profil (geopolitice, culturale și științifice) din România şi din străinătate; este coautor de programe tematice şi cursuri universitare în domeniul relaţiilor publice si al istoriei şi discursului presei româneşti și deține premii naţionale de eseu şi critică literară.

În prezent, publică periodic articole și studii de geopolitică și studii culturale în presa centrală (în special www.contributors.ro) și locală, precum, în diferite publicații de profil. Membru în Comitetul Științific al publicației „Patrimonium. Revistă Română de Studii Istorice și Interculturale”. Principalele sale preocupări sunt legate de geopolitică, studii politice, istorie locală, politică externă, eseistică, studii culturale, istoria culturii etc. Domenii geopolitice de competență: politică externă, relații internaționale, diplomație publică, securitate națională și internațională, geopolitica spațiului Mării Negre. Este căsătorit și are trei copii, conform site-ului Casa Mării Negre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel