O judecătoare din SUA riscă să-și piardă statutul după ce un clip din casa ei o prezintă folosind limbaj rasist
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
O judecătoare este aproape de a-și pierde statutul de magistrat, după ce ar fi făcut în casa sa comentarii rasiste.

O judecătoare din Lafayette, Louisiana, este în concediu fără plată și se confruntă cu solicitări pentru a-și da demisia, după ce a apărut un videoclip înregistrat la ea acasă în care aceasta folosește limbaj rasist, scrie CNN

Un avocat al judecătoarei Michelle M. Odinet a declarat pentru Acadiana Advocate că aceasta se simte ”umilită, jenată și rău pentru ceea ce a făcut și pentru răul pe care l-a provocat comunității”, astfel a decis să își ia concediu fără plată.

”Ceea ce se va întâmpla pe termen lung este un aspect la care se va gândi în săptămânile următoare”, a spus avocata Dane Ciolino, care a confirmat detaliile cazului pentru CNN.

Imaginile, obținute de pe camerele de supraveghere

Videoclipul, care se aseamănă cu o filmare a unei camere de securitate, arată mai multe persoane vizionând imaginile unei camere de supraveghere, cei care asistă la scene comentând și folosind limbaj cu conotații rasiste. Imaginile au fost distribuite presei locale din Lafayette și sunt acum în curs de cercetare, după ce clipul s-a răspândit pe rețelele sociale. 

Departamentul de poliție din Lafayette a declarat că, sâmbătă, la aproximativ ora 2:00 dimineața, două vehicule au fost sparte pe aleea unei case, iar înregistrările arată că sunt deținute de Odinet și de soțul ei. Scenele, surprinse de camerele video ar fi fost subiectul comentariilor rasiste.

Suspectul a încercat să fugă pe jos, dar a fost prins de victimă, despre care poliția a spus că se întorcea acasă când l-a văzut pe individ coborând dintr-unul dintre vehicule. Victima a reținut suspectul până la sosirea polițiștilor, potrivit declarației autorităților. 

”Un necăjit”

În videoclipul în care se aud comentariile rasiste și care circulă online, se aude o voce masculină spunând: ”Și mama țipă cio***, cio***”. Apoi, după o serie de glume joviale, se aude o voce feminină spunând: ”Avem o cio***, este o cio***, ca un gândac”, în timp ce râde.

Grupul continuă să vorbească pe marginea imaginilor de pe camerele de supraveghere, iar la un moment dat, aceștia râd de o persoană din filmuleț care se împiedică, în timp ce o alta își pierde portofelul.

Apoi se aude o voce masculină care spune: ”Acela este telefonul meu unde a căzut”. ”Tipul avea un telefon la el”, intervine o voce feminină. ”Trebuia să-i iei telefonul și să i-l furi, nenorocitului.” continuă aceasta. 

”Du-te și ia pistolul”, spune o altă voce. ”Este important, foarte important”, spune o voce masculină în timp ce videoclipul incriminator continuă.

Judecător român, suspendat pentru filmulețe încărcate pe TikTok

TikTok-ul i-ar fi pus capac celebrului judecător Cristi Danileț. Aparițiile sale pe rețelele de socializare n-ar fi fost privite cu ochi buni de breasla judecătorilor. Prin urmare, judecătorul de la Tribunalul Cluj, Cristi Danileț, a fost aspru sancționat de Secția pentru judecători a CSM, respectiv cu excluderea din magistratură. Sancțiunea poate fi atacată cu recurs la ÎCCJ, ceea ce judecătorul a anunțat că va și face. 

Judecătorul ar fi fost găsit vinovat, în baza art. 99 din Legea 303/2004, de ”manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel