O "intrare" subterană de lângă Marea Piramidă din Egipt nedumerește arheologi din întreaga lume
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Arheologii au descoperit structuri misterioase ascunse în subteran, în apropierea Marii Piramide din Egipt, care ar putea fi un mormânt necunoscut construit în urmă cu 4.500 de ani.

Echipa a folosit un radar de penetrare a solului în Cimitirul de Vest din Giza, descoperind o anomalie în formă de L care părea a fi o intrare într-o cameră.

Terenul funerar conține rămășițele regelui Khufu, ale membrilor familiei sale și ale unor oficiali de rang înalt, ceea ce sugerează că un alt mormânt de elită s-ar putea ascunde sub nisipuri.

Structura în formă de L se află până la șase metri sub suprafață și este umplută cu nisip, ceea ce cercetătorii au speculat că a fost făcut intenționat după ce a fost construită pentru a bloca intrarea în "cameră".

"Structura care a cauzat anomaliile ar putea fi pereți verticali de calcar sau puțuri care duc la un mormânt", au împărtășit cercetătorii..

Cu toate acestea, ei au precizat că va fi necesară o investigație suplimentară pentru a determina adevărata sa identitate. În momentul de față ipoteza mormântului pare cea mai rezonabilă, însă ea nu este confirmată.

Este una dintre cele mai bine ascunse "camere" găsite până acum.

Pe lângă radar, echipa a folosit și o tehnică numită tomografie de rezistivitate electrică (ERT) care cartografiază variațiile geologice.

Cu ajutorul scanerelor, echipa a determinat că structura în formă de L are o lungime de aproximativ 32 de metri și o lățime de aproximativ 49 de metri.

Cercetătorii au speculat că structura ar putea fi o mastaba, un mormânt subteran dreptunghiular cu un acoperiș plat construit de obicei din calcar sau cărămizi de lut. Aceștia susțin că este una dintre cele mai bine ascunse "camere" găsite până acum.

Marea Piramidă are o înălțime de peste 480 de metri, iar lungimea fiecărei laturi a bazei măsoară aproximativ 755 de metri, ceea ce o face cea mai mare structură construită de om de pe Pământ.

În martie 2023, oamenii de știință au descoperit un coridor ascuns, îngropat adânc în interiorul Marii Piramide, cu ajutorul unei camere endoscopice și a unei tehnici numite radiografie cu raze cu muoni, conform DailyMail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel