O insectă din America de Nord, surprinsă în Iași. Ce este "Neoclytus acuminatus". Alexandru Pintiloaie: Seamănă cu o viespe
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Captură video Jackie Whitt
Foto: Captură video Jackie Whitt
O insectă din America de Nord a fost surprinsă în Iași.

O specie de croitor originară din America de Nord a fost surprinsă, recent, de un ieșean pe o plasă de țânțari. Totuși, se pare că insecta se află de mai mult timp la noi în țară și nu este vorba despre vreo apariție nouă.  Entomologul Alexandru Pintiloaie a explicat că "Red-headed ash borer" sau "Neoclytus acuminatus" a fost văzută prima oară în țara noastră în urmă cu peste 20 de ani.

"Este o specie de croitor originară din America de Nord, dar stabilită la momentul actual și în câteva țări din Europa, inclusiv România. La noi, primul exemplar a fost găsit în 2002, în vestul țării, dar în ultimii ani specia s-a extins și e prezentă în mai multe zone din România, inclusiv în Pârcovaci, Hârlău, din județul Iași. Prin urmare, era doar o chestiune de timp să ajungă și la noi în oraș, în zona urbană", a declarat Entomologul Alexandru Pintiloaie pentru Ziarul de Iași.

Entomologul Alexandru Pintiloaie: Seamăna cu o viespe

"Nu are venin sau otravă, nu mușcă, e complet inofensiv", a precizat entomologul Alexandru Pintiloaie. 

Insecta seamănă cu o viespe, iar larva se hrănește cu lemn.

"Nu se poate confunda cu nimic de la noi. Ca fapt divers, e colorat, iar pentru că seamăna cu o viespe poate să pară amenințător pentru eventualii prădători, păcălindu-i în acest fel, dar el fiind inofensiv", a menționat specialistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel