O fostă vilă a lui Nicolae Ceauşescu va fi transformată într-un cămin de bătrâni
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O fostă vilă a lui Nicolae Ceauşescu va fi transformată într-un cămin de bătrâni / Foto: Pixabay
O fostă vilă a lui Nicolae Ceauşescu va fi transformată într-un cămin de bătrâni / Foto: Pixabay
O fostă vilă a lui Nicolae Ceauşescu va fi reamenajată și transformată într-un cămin de bătrâni.

Una dintre fostele vile de protocol ale lui Nicolae Ceauşescu va fi reamenajată pentru a putea fi folosită drept casă de bătrâni pentru oamenii sărăci şi abandonaţi, transmite Realitatea Plus.

Inițiativa îi aparține unei asociații care ajută oamenii săraci și abandonați. Clădirea se află în Botoşani, are trei etaje și era în paragină când a fost scoasă la vânzare. Asociația s-a angajat că o va plăti în rate, din donațiile pe care speră să le strângă de-a lungul timpului. În urmă cu jumătate de an  membrii asociației s-a apucat să repare fosta vilă de protocol, care va putea adăposti 60 de bătrâni. Hrana acestora va fi asigurată din donații și sponsorizări. 

VEZI ȘI: Închisoare din America, transformată în complex de locuințe de lux. Era văzută de deținuți ca ”o groapă de iad” - FOTO în articol

Covorul soților Ceaușescu, vândut cu zeci de mii de euro pe internet

Obiectele familiei Ceaușescu se vând pe internet cu sume colosale. Pentru un covor din lână, confecționat manual, se cereau nu mai puțin de 40.000 euro, transmite Realitatea Plus. Anunțul a fost postat pe unul dintre cele mai importante site-uri de vânzare online pe 17 august. Prețul avansat de proprietar era de 40.000 de euro, cu mențiunea că este negociabil.

„Unicat! Vând covorul manual din lână în centrul căruia este țesută efigia cu portretul lui Nicolae și Elena Ceaușescu, pe fond bleu, încadrați de un chenar în formă ovală, cu modele artizanale, cu dimensiunile: 2,95m/2,60 m. La confecționarea covorului, care s-a făcut manual de către un colectiv al U.C.E.C.O.M. Mislea Băicoi, la cererea unui demnitar care l-a oferit Familiei Ceaușescu, s-a lucrat doi ani.Dețin acte de proveniență și autenticitate!”, se spune în anunțul de vânzare.

Contactat de o echipă Realitatea Plus, bărbatul spune că a intrat posesia covorului la una dintre licitațiile în care au fost scoase la vânzare bunuri care au aparținut familiei Ceaușescu.

„Am toate documentele, începând de la atestatul de autenticitate până la descrierea lui, cine, când și cum l-au făcut. L-am păstrat în condiții excepționale, cu naftalină. Covorul este executat de un grup de deținute de la Târgușor. A fost executat la comanda unui demnitar român, care i l-a făcut cadou lui Ceaușescu. Mi l-a evaluat atunci. Dacă nu ar fi pe el efigia celor doi, valoarea lui ar fi de 400 de euro metrul pătrat. Dar, după părerea mea, este cel mai scump covor din lume”, a declarat Octavian Dineș, cel care a postat anunțul. Vezi video AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel