Data actualizării:
Data publicării:

O floare nelipsită de pe masa de Paște, toxică pentru pisici. Trebuie să știi asta dacă ai o felină în casă

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
O floare nelispită de pe masa de Paște, toxică pentru pisici. Trebuie să știi asta dacă ai o felină în casă / Foto: Pixabay, de Yongho Khang
O floare nelispită de pe masa de Paște, toxică pentru pisici. Trebuie să știi asta dacă ai o felină în casă / Foto: Pixabay, de Yongho Khang

O floare de Paște este toxică pentru pisici, așa că ar trebui să o pui în casa ta în această perioadă dacă ai o felină.

Românii s-au adunat în acest weekend pentru a sărbători Paștele, iar una dintre florile care înseninează mesele în această perioadă ca piesă centrală, este crinul de Paște. Dacă aveți animale de companie, inclusiv pisici, asigurați-vă că nu lăsați florile la îndemâna lor, scrie spectrumlocalnews.com.

Această floare frumoasă surprinde cu siguranță spiritul Paștelui. Culoarea sa albă, cu o formă de trompetă, o face floarea ideală pentru a întâmpina cu bucurie primăvara.  Numită de creștini drept "apostolul speranței în haine albe", crinul de Paște rămâne o parte importantă a creștinismului.

Ce simbolizează crinul de Paște

Crinul de Paște simbolizează în principal puritatea, speranța și renașterea. Acesta este un simbol al învierii lui Iisus Hristos și este asociat cu bucuria și speranța pe care o aduce sărbătoarea Paștelui.

De asemenea, crinul este un simbol al regalității și nobilimii, datorită formei sale elegante și frumuseții sale. În multe culturi, crinul este asociat cu virtuțile morale, cum ar fi onestitatea, loialitatea și generozitatea.

În unele tradiții populare, se spune că crinul de Paște aduce noroc și prosperitate în casă, dacă este adus înăuntru și pus într-un vas cu apă curată.

De ce crinul de Paște este toxic pentru pisici


În timp ce aceste flori emană frumusețe și parfum în toată casa,  ele sunt și periculoase pentru animalele noastre de companie, în special pentru pisici. Potrivit aspca.org, dacă o pisică ingeră chiar și o cantitate mică din această plantă, se poate confrunta cu simptome periculoase, inclusiv insuficiență renală, care poate duce  până la moarte.

Semnele timpurii care vă indică faptul că pisica dumneavoastră ar fi putut mânca această plantă includ vărsături, lipsa poftei de mâncare și letargie. Solicitați imediat asistență medicală dacă observați aceste simptome la felina dumneavoastră. Chiar dacă crinii nu sunt toxici pentru câini și cai, proprietarii ar trebui să țină aceste plante departe de ei.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel