O fetiță de 4 ani din Marea Britanie are un IQ comparabil cu cel al lui Einstein
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
O fetiță de 4 ani din Marea Britanie are un IQ comparabil cu cel al lui Einstein  /  Sursă foto: Pixbay
O fetiță de 4 ani din Marea Britanie are un IQ comparabil cu cel al lui Einstein / Sursă foto: Pixbay
Se spune că savanții Stephen Hawking și Albert Einstein au avut un IQ de 160, dar, la numai 4 ani, o fetiță de origine indiană care trăiește în Marea Britanie a ajuns deja la un scor al inteligenței de 142 și a fost inclusă în clubul exclusivist MENSA, al persoanelor considerate deosebit de inteligente.

Raj și Sarbjit Singh locuiesc în Great Barr, un cartier din nordul Birmingham-ului. Nici nu bănuiau potențialul intelectual al fiicei lor atunci când s-a născut, dar acum se pare că trăiesc în casă cu un adevărat geniu, scrie presa britanică.

Știa alfabetul la 14 luni

 

Părinții au remarcat inteligența fiicei lor la numai câteva luni după naștere. Împlinise un an și o lună, iar tatăl său i-a spus într-o zi cifra „1” . Ea a răspuns imediat „2”, apoi tatăl a spus „3”, fetița a continuat cu „4” și tot așa până la 15, a povestit tatăl. 

O lună mai târziu, când avea 14 luni, putea spune alfabetul, iar până la 2 ani știa deja numele tuturor planetelor și punea adesea întrebări al căror răspuns părinții trebuiau să-l caute de Google!

Însă fetița nu era doar un burete care absorbea informațiile din jur, ea a dovedit foarte timpuriu că înțelege lumea înconjurătoare, că poate socializa. Asimila cuvinte cu ușurință și putea să dialogheze cu părinții săi. „Cu Dayaal am vorbit mereu ca adulții, fără a folosi limbaj de bebeluși, indiferent ce i-aș fi zis, ea înțelegea, fie că era vorba de pus ceva la gunoi sau de a merge la culcare”, spune tatăl.

O inteligență rară

 

Raj și Sarbjit, părinții fetiței, au încercat să găsească un cadru potrivit pentru a răspunde nevoilor sale și pentru a-i antrena abilitățile, dar și-au dat seama că întâmpină dificultăți. În aceste condiții, când erau în lockdown, părinții au decis să plătească un test online MENSA, o organizație specializată în evaluarea inteligenței.

Și de data aceasta micuța l-a impresionat pe psihologul de la MENSA.

„Stăteam afară din cameră, lângă scări, și o auzeam pe Lynn Kendall (psihologul de la MENSA) râzând cu Dayaal, iar când ne-am întors înăuntru, psihologul ne-a spus: trebuie să vă așezați ca să auziți ce o să vă spun”, a povestit tatăl.

Rezultatul testului a plasat-o pe Dayaal în „categoria superioară a celor superiori”. IQ-ul ei a fost evaluat la 142. Iar atunci când a făcut testul nici măcar nu împlinise 4 ani, avea 3 ani și 11 luni.

Ar putea lua Nobelul sau ar putea lucra într-o cafenea

 

Un asemenea avans pe care Dayaal l-a luat în fața celorlalți este adesea dificil de administrat la această vârstă. Tatăl, care lucrează într-o școală, și mama, care este avocată, au căutat o instituție de învățământ potrivită pentru copilul lor prodigios. Li s-a propus un loc într-o școală privată, dar costurile acolo ar fi fost peste posibilitățile materiale ale familiei. 

Deplin conștienți de-acum de potențialul intelectual al lui Dayaal, părinții ar vrea ca ea să crească normal, astfel încât să se dezvolte, dar fără a fi presată să-și folosească la maximum capacitățile, notează Publika citând digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel