O fetiță de 10 ani a murit de COVID după ce a fost desemnată "asistenta" clasei la școală. Mama, revoltă: Ține-ți copiii bolnavi acasă!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O fetiță de 10 ani a murit de COVID după ce a desemnată "asistenta" clasei la școală. Mama, revoltă: Oamenii sunt prea egoiști / Foto: Pixabay
O fetiță de 10 ani a murit de COVID după ce a desemnată "asistenta" clasei la școală. Mama, revoltă: Oamenii sunt prea egoiști / Foto: Pixabay
O elevă de 10 ani a murit de Covid-19, după ce a fost desemnată ”asistenta” clasei.

O copilă de doar 10 ani din Virginia, SUA, a murit din cauza Covid-19, după ce a fost desemnată ”asistenta” clasei. Ea a primit însărcinarea de a-și ajuta colegii bolnavi, scrie CNN.

Teresa Sperry a început să aibă primele simptome ale infecției cu coronavirus pe 22 septembrie. Părinții acesteia au povestit că totul a început cu o durere de cap, iar ziua următoare copila a făcut febră. Aceștia o programaseră pentru un test Covid pe 27 septembrie, însă starea ei se agravase așa că au dus-o la spital cu o zi înainte. Ajunsă la spital, fetița a fost testată atât pentru streptococ, cât și pentru coronavirus. Primul test la COVID-19 a ieșit negativ.

Mama fetei: Am lăsat o imensă parte din inimile noastre la spital

”I-au făcut radiografie toracică și au spus că nu există semne ale Covid-ului, că plămânii ei sunt sănătoși. Nu păreau îngrijorați”, a spus mama fetei. Părinții au adus-o din nou acasă, acolo unde a continuat carantina. În ziua următoare, copila nu a mai putut să respire. A fost transferată din nou de urgență la un spital de copii din Norfolk, unde a murit la scurt timp după. Testul Covid a confirmat faptul că era infectată.

”Suntem acasă. Dar am lăsat o imensă parte din inimile noastre la spital. Doare foarte tare că nu o avem aici. Să văd numele ei pictat de mine pe ușă acum câțiva ani, când i-am renovat toată camera. Să-i văd pisica prin casă, știind că diva mea nu se mai întoarce. Și vreau să spun că, din cauza complicațiilor, inima ei a cedat. Fata noastră era perfect sănătoasă”, a scris mama Teresei pe Facebook.

"Nu te mai plânge și ține-ți copiii bolnavi acasă"

Părinții fetei au explicat că fiica lor a fost desemnată „asistenta clasei” cu doar o săptămână înainte să moară. Teresa trebuia să conducă elevii bolnavi la cabinetul asistentei unității de învățământ, sarcină care, în mod normal, revine personalului școlii. Aceștia susțin că fata s-a infectat la școală. Ei erau vaccinați, dar copila nu fusese încă imunizată pentru că momentan serul nu este disponibil și pentru copiii sub 12 ani.

”Fata mea frumoasă a fost luată de lângă mine pentru că oamenii sunt prea egoiști când vine vorba de ce s-ar putea întâmpla altor persoane. Noi am purtat măști pentru că sunt prea multe persoane din familia noastră supuse riscului. Fiica mea nu era. Iar acum s-a dus. Vrei să știi ce poți să faci ca să îmi onorezi fiica? Poartă o mască! Vaccinează-te! Păstrează distanța socială! Și cel mai important, nu te mai plânge și ține-ți copiii bolnavi acasă. Pentru că, în final, tu încă mai poți să îi îmbrățișezi”, a mai scris mama Teresei pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel