O femeie din Grecia ar fi provocat două incendii pentru a putea flirta cu pompierii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
O femeie din Grecia ar fi provocat două incendii pentru că își dorea să flirteze cu pompierii.

VEZI ȘI: UE și Grecia ar trebui să își schimbe mentalitatea pentru a face față incendiilor viitoare, afirmă un expert

O femeie din Tripoli, Grecia, ar fi provocat „intenționat” incendii în speranța de a cocheta cu pompierii. Știrea bizară și tragică a apărut după o postarea pe Instagram a Memezar, care dezvăluia că, în zilele de 24 și 25 august, femeia a aprins două incendii separate pe terenuri agricole din satul Kerasitsa. O declarație a susținut ulterior că ea a comis infracțiunea deoarece „îi plăcea să privească pompierii și să flirteze cu ei”, a raportat UNILAD. Autoritățile elene au confirmat faptul că aceasta riscă acum închisoare și o amendă uriașă pentru gestul său.

Și pompierii au confirmat arestarea femeii în vârstă de 44 de ani. Se pare că inițial prezența ei la locul incidentelor a declanșat suspiciuni, ducând în cele din urmă la arestarea ei. Ofițerii de la Departamentul de Poliție din Tripoli nu au dezvăluit numele acestei femei, dar au confirmat că au arestat-o ​​pe 26 august.

Ce pedeapsă a primit femeia

Postarea spunea că femeia a primit o „pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare” pentru provocarea incendiilor din Grecia. În plus, instanța locală a amendat-o cu 1.000 de euro.

VEZI ȘI: Descoperire macabră după stingerea unui incendiu din Grecia. Sfârșit tragic

Din fericire, incendiile au afectat doar mici parcele de teren, provocând doar pagube minime deoarece pompierii au reușit să stingă rapid flăcările și au împiedicat extinderea acestora. Incidentul îngrijorător a avut loc în contextul în care țara se confruntă deja cu incendii oribile în 2024.

În urma apariției acestor detalii despre motivul gestului femeii, internauții au cerut acțiuni imediate împotriva acesteia. Alți câțiva au glumit, lăsând comentarii precum: „Este doar o fată?” Un alt comentariu spunea: „A ars două păduri naționale doar ca să mă vadă...”.

Numărul incendiilor din Grecia a crescut cu 50% în această vară, generând critici la adresa guvernului

Numărul incendiilor din Grecia a crescut cu 50% începând din luna mai în raport cu aceeaşi perioadă a anului 2023, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului elen, Pavlos Marinakis, pe fundalul unei veri extrem de călduroase în această ţară mediteraneeană.

De la 1 mai, pompierii au fost nevoiţi să facă faţă unui număr de circa 4.000 de incendii. Această cifră, în comparaţie cu anul trecut, reprezintă deja o creştere de 50%, a explicat Pavlos Marinakis, cu prilejul unei conferinţe de presă.

"Avem mai mulţi pompieri, peste 17.200 anul acesta, mai multe aeronave, numărul lor a crescut de la 61 la 90 în cinci ani (...) şi avem 45 de drone dintre care 28 în Attica (regiunea în care este situată Atena - n.red.)", a mai spus Pavlos Marinakis.

În martie, Guvernul grec a comandat de asemenea şapte noi bombardiere cu apă Canadair, al căror cost total este estimat la 400 de milioane de euro, din care o parte va fi acoperit prin fonduri europene. Primele avioane ar trebui să fie livrate la sfârşitul anului 2027, a amintit Pavlos Marinakis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel