O femeie a murit în urma răsturnării unei replici de barcă vikingă în largul coastelor norvegiene
Data publicării:
Autor: Tudor Polojan
WhatsApp
Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels
O femeie de 20 de ani din SUA a murit, iar alte cinci persoane au fost salvate după ce o replică a unei bărci vikinge s-a răsturnat în largul coastelor vestice ale Norvegiei.

O femeie a murit şi alte cinci persoane au fost salvate după răsturnarea unei replici a unei bărci vikinge din lemn în largul coastelor vestice ale Norvegiei în timpul nopţii trecute, au anunţat miercuri autorităţile norvegiene.

"Cinci persoane au fost recuperate şi sunt acum în siguranţă şi nevătămate", a transmis Serviciul de urgenţă norvegian într-un mesaj publicat pe reţeaua de socializare X.

Cadavrul unei femei a fost găsit în proximitatea epavei miercuri dimineaţă, a precizat Poliţia într-un comunicat separat. Potrivit presei norvegiene, victima este o tânără americană în vârstă de 20 de ani.

Elicoptere, nave de salvare şi mai multe ambarcaţiuni civile au înfruntat valurile înalte şi vânturile puternice în timpul operaţiunilor de salvare nocturne.

Potrivit cotidianului norvegian VH, echipajul bărcii de 10 metri, lipsită de motor şi propulsată doar cu ajutorul velelor şi al ramelor, a lansat un apel de urgenţă marţi seară, dar atunci când mai multe ambarcaţiuni şi un elicopter au ajuns la faţa locului, s-a dovedit că era vorba despre o alertă falsă.

O oră mai târziu, copia bărcii vikinge a emis un nou apel de urgenţă, de acea dată real, iar o importantă operaţiune de salvare a fost lansată la aproximativ 100 de kilometri distanţă de coastele vestice ale Norvegiei.

Cele cinci persoane salvate au fost transportate de un elicopter care le-a preluat de pe o barcă de salvare.

Potrivit VG, barca naufragiată plecase din Insulele Feroe spre oraşul Alesund din Norvegia. Pasagerii săi erau persoane pasionate de aventură din Insulele Feroe, Elveţia şi Statele Unite, care doreau să reproducă o traversare similară cu cea făcută de vikingi în urmă cu peste o mie de ani, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel