"Sărbători de iarnă? Sunt coșmarul oricărui specialist în nutriție și sport. Și pe bună dreptate, într-un fel, pentru că sunt perioade în care mâncăm mult, alegem alimente nesănătoase și le și combinăm problematic între ele.", așa a început nutriționistul Cori Grămescu o postare pe Facebook.
Spre exemplu, la ea în familie, de sărbătorile de iarnă, "se gătește porc, piftie, sarmale, curcan, cozonac și se cumpără tort, prăjituri, brânzeturi tradiționale, cârnați de casă, tobă, caltaboș și șorici."
"Contextul este greoi din punct de vedere nutritiv: la noi sărbătorile încep pe 22-23 și se termină pe 7 ianuarie. Și românului îi stă bine la masă, cu veselie, cu prieteni și familie în jur și asta cred că e farmecul nostru: această minunată convivialitate de care e păcat să ne detașăm.", a mai scris Cori Grămescu.
"Ghidul de supraviețuire" al nutriționistului Cori Grămescu în perioada sărbătorilor de iarnă
"Vestea bună e că avem un ghid de supraviețuire și că el e destul de ușor de aplicat. Uite câteva #tipsandtricks de care poți ține cont în perioada ce urmează:
1. Limitează excesul la o singură masă pe zi. Menținând această regula reușim să limităm caloriile consumate, însă cel mai important este că ne ajutăm mintea să conștientizeze ceea ce alegem să mâncăm.
2. Mănâncă întotdeauna micul dejun și asigură-te că e bogat în fibre și proteine. Când mâncăm bine la micul dejun avem ocazia să ne reglăm apetitul pe durata zilei. Practic, ne este mai ușor să mâncăm echilibrat și să ne și satisfacem poftele.
3. Încearcă să mănânci mai ușor la cină. La cină e bine să ne bazăm pe legume și salate ca garnituri și să încercăm să alegem carnea mai slabă.
4. La prânz putem mânca mai multe lucruri la care poftim, însă recomandarea mea e să le mâncăm de poftă, nu de foame. Când mâncam bine la micul dejun avem ocazia să ne reglăm apetitul pe durata zilei. Practic, ne este mai ușor să mâncăm echilibrat și să ne satisfacem poftele fără să ne dăm alimentația peste cap prea tare.", a sfătuit Cori Grămescu.
VEZI ȘI: Postul Crăciunului. Cori Grămescu, trei idei de gustări
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video
- Adrian Negrescu: Va fi primul Paște fără miel pentru majoritatea românilor, în condițiile în care prețul cărnii a atins un nivel fără precedent în ultimii 30 de ani
- Când începe explorarea Cartofului de Aur, cel mai "scump" asteroid din spațiu, estimat la 10.000 de cvadrilioane de dolari. NASA a făcut anunțul
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Weekendul 19-21 aprilie, marcat de un eveniment nemaiîntâlnit din 1941 încoace. Daniela Simulescu: Nu ne plictisim deloc zilele ce urmează!
- Paradox cu judecătoarea care nu știa că Sebi a murit. Motivul pentru care a făcut „gogonate“ în sala de judecată / video
- Au început să apară supermarketuri low-cost. Locuitorii se declară încântați de prețurile mult mai mici ale produselor
- Ce nu s-a văzut la vizita lui Marcel Ciolacu la Marea Moschee din Abu Dhabi. Imagini din spatele camerelor - Foto / Video în articol
- Polițist, la un pas să fie linșat în Târgu Jiu, după ce a vrut să oprească o autoutilitară. Val Vâlcu: Nu există așa ceva. În secunda 2 trebuia oprit - Foto
- Prima luptă între un pilot uman și un avion controlat de inteligența artificială: Un "moment de transformare în istoria aerospațială"
- Nod în papură cu Vâlcu și Bulai: Campania electorală, analiza momentului
- Copiii, sub presiuni imense din partea societății, rețelelor de socializare și părinților. Cum să nu găsească căi de evadare?
- Separi cățeii de mamă înainte de opt luni? Se pedepsește cu închisoarea: Pedeapsa trebuie să fie mai drastică