Nutriționistul Cori Grămescu, 4 tips and tricks pentru sărbătorile de iarnă
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay
Nutriționistul Cori Grămescu propune "un ghid de supraviețuire" pentru perioada sărbătorilor de iarnă. 

"Sărbători de iarnă? Sunt coșmarul oricărui specialist în nutriție și sport. Și pe bună dreptate, într-un fel, pentru că sunt perioade în care mâncăm mult, alegem alimente nesănătoase și le și combinăm problematic între ele.", așa a început nutriționistul Cori Grămescu o postare pe Facebook

Spre exemplu, la ea în familie, de sărbătorile de iarnă, "se gătește porc, piftie, sarmale, curcan, cozonac și se cumpără tort, prăjituri, brânzeturi tradiționale, cârnați de casă, tobă, caltaboș și șorici."

"Contextul este greoi din punct de vedere nutritiv: la noi sărbătorile încep pe 22-23 și se termină pe 7 ianuarie. Și românului îi stă bine la masă, cu veselie, cu prieteni și familie în jur și asta cred că e farmecul nostru: această minunată convivialitate de care e păcat să ne detașăm.", a mai scris Cori Grămescu. 

"Ghidul de supraviețuire" al nutriționistului Cori Grămescu în perioada sărbătorilor de iarnă 

"Vestea bună e că avem un ghid de supraviețuire și că el e destul de ușor de aplicat. Uite câteva #tipsandtricks de care poți ține cont în perioada ce urmează:

1. Limitează excesul la o singură masă pe zi. Menținând această regula reușim să limităm caloriile consumate, însă cel mai important este că ne ajutăm mintea să conștientizeze ceea ce alegem să mâncăm.

2. Mănâncă întotdeauna micul dejun și asigură-te că e bogat în fibre și proteine. Când mâncăm bine la micul dejun avem ocazia să ne reglăm apetitul pe durata zilei. Practic, ne este mai ușor să mâncăm echilibrat și să ne și satisfacem poftele.

3. Încearcă să mănânci mai ușor la cină. La cină e bine să ne bazăm pe legume și salate ca garnituri și să încercăm să alegem carnea mai slabă.

4. La prânz putem mânca mai multe lucruri la care poftim, însă recomandarea mea e să le mâncăm de poftă, nu de foame. Când mâncam bine la micul dejun avem ocazia să ne reglăm apetitul pe durata zilei. Practic, ne este mai ușor să mâncăm echilibrat și să ne satisfacem poftele fără să ne dăm alimentația peste cap prea tare.", a sfătuit Cori Grămescu. 

VEZI ȘI: Postul Crăciunului. Cori Grămescu, trei idei de gustări

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel