Data publicării:

Rețetă ouă umplute de Paște 2025. Dr. Anca Hâncu: Modul simplu în care le faci să nu mai fie bombe calorice

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: freepik.com
Sursa foto: freepik.com

Ouăle umplute sunt un preparat tradițional nelipsit de pe masa de Paște 2025, însă, atunci când sunt servite pe un pat de maioneză clasică, pot deveni adevărate „bombe calorice”. 

Totuși, cu mici ajustări, acest fel de mâncare poate fi transformat într-o variantă mai prietenoasă pentru sănătate.

Dr. Anca Hâncu, medic nutriționist, a explicat cum putem pregăti ouăle umplute astfel încât să fie gustoase, dar și echilibrate din punct de vedere nutrițional:

„Ouăle umplute sunt bune, sunt gustoase, însă acel sos pe care stau de obicei ouăle umplute poate fi pregătit cu puțină maioneză, cu muștar și cu foarte mult iaurt. Un iaurt cu 2-2,5% maxim grăsime, poate fi iaurtul grecesc, care le va da și o savoare, și acel aliment va deveni foarte bun, sănătos. Asta pentru că iaurtul conține, după cum știm, probiotice care ajută la sănătatea tractului digestiv și a intestinului".

Nutriționistul subliniază că, atunci când gospodinele sunt atente la modul de preparare, chiar și alimentele considerate grele pot deveni „prietenoase pentru corpul nostru”.

Totodată, Anca Hâncu atrage atenția asupra faptului că alimentele sănătoase pot deveni dăunătoare, dacă sunt consumate în cantități nepotrivite:

„Sunt multe variante sănătoase în jurul nostru, important este să știm cum să le alegem. Să știm ce este sănătos, să facem deosebirea între un cartof pai înecat în grăsime și un cartof fiert sau copt, care va putea fi o alegere mult mai sănătoasă”.

Chiar și în cazul fructelor, moderația este esențială. Medicul oferă exemplul mărului, considerat un aliment benefic, dar care, consumat în exces, poate avea efecte negative:

„Mărul este un aliment sănătos, care ne aduce fibre, ne aduce vitamina C, cu mare valoare nutritivă, însă, mâncat în exces (două kilograme să zicem de mere pe zi) ne aduce un exces de fructoză, care, în timp, duce la ficatul gras non-alcoolic. Astfel că alimentele trebuie organizate într-o moderație și într-o diversitate”.

VEZI ȘI: Program Lidl de Paște 2025

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel