România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Darius Muresan | Publicat pe: 08 iul, 17:15
Nuntă în pandemie. SCHEMĂ prin care însurățeii ”fentează” legea și ajung să facă petreceri mari
Românii s-au învățat să facă nunți cu sute de persoane. Și pentru că știm cu toții cât suntem de inventivi, ne ”descurcăm” și în pandemie. 

Începând cu data de 15 iunie, după cum știți deja, românii au liber să organizeze evenimente private, în spații închise cu un maxim de 20 de persoane, iar în aer liber, cu 50 de persoane. Doar că oamenii nu prea acceptă această idee și au recurs la o schemă simplă. Am aflat cum organizează unii tineri nunta fără a încălca practic legea.

Închiriează două - trei - patru spații astfel încât să aibă peste 50 de invitați în total. Adică în fiecare spațiu deschis să fie 50 de persoane, iar în total să ajungă la 200 de invitați. Și practic, însurățeii fac plimbări scurte între locurile pe care le-au ales astfel încât toată lumea să fie mulțumită.

Doar că nu se conștientizează pericolul. Decizia cu numărul maxim de invitați a fost luată tocmai pentru a ne proteja de Covid-19. Dacă însurățeii fac petreceri de nuntă în trei-patru spații concomitent, ei intră în contact cu 200 de persoane. Practic, respectă legea, dar invitații și tinerii căsătoriți sunt puși în pericol.

În condițiile în care am ajuns la un număr record de infectări, 555 într-o singură zi, ar trebui să respectăm legea, să nu o mai fentăm, astfel încât să nu ajungem iar la măsuri drastice și să ne plimbăm doar la magazin și înapoi cu declarația pe propria răspundere.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro