Numărul poliţiştilor din stradă va fi mai mare la deschiderea noului an şcolar
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Numărul poliţiştilor din stradă va fi mai mare cu aproape 2.900, aceştia urmând să fie prezenţi în apropierea şcolilor, unde vor fi festivităţile de începere a noului an şcolar.

Poliţia Română suplimentează pentru deschiderea noului an şcolar cu aproape 2.900 numărul poliţiştilor care vor fi prezenţi în zonele din apropierea unităţilor de învăţământ, pentru a asigura buna desfăşurare a festivităţilor din prima zi de cursuri, precum şi siguranţa elevilor şi profesorilor, informează Mediafax.

Din cei aproape 2.900 de poliţişti care vor asigura ordinea şi siguranţa publică în apropierea şcolilor, 2.037 sunt de la ordine publică, 477 de la rutieră şi 365 alte forţe , a precizat, sâmbătă, Poliţia Română într-un comunicat de presă.

Şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a cerut încă de la începutul anului şcolar fermitate în măsurile luate pentru protecţia copiilor.

În anul şcolar precedent, numărul infracţiunilor sesizate, precum şi al celor săvârşite de elevi a scăzut. Astfel, numărul infracţiunilor s-a redus cu 2,3 la sută faţă de anul şcolar 2009-2010, iar cel al infracţiunilor comise de elevi a scăzut cu 20,68 la sută. De asemenea, a fost redus numărul infracţiunilor de tâlhărie cu 51,39 la sută şi de vătămare corporală cu 17,86 la sută, a precizat sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel