Numărul gorilelor infectate cu COVID-19 a crescut. Sunt primele cazuri de transmitere de la oameni la animale
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 14 ian, 12:35
numarul gorilelor infectate cu covid19 a crescut
După ce două gorile s-au infectat cu COVID-19 zilele trecute, acestea au transmis boala și altor exemplare de la Grădina Zoologică din San Diego.

Mai multe gorile de la Grădina Zoologică din San Diego au fost testate pozitiv pentru coronavirus în ceea ce se crede că sunt primele cazuri cunoscute în rândul maimuțelor mari. Directorul executiv al parcului, Lisa Peterson, a confirmat că opt gorile care locuiau împreună au contractat virusul. Printre simptomele exemplarelor, tusea este cel mai comun indicator al prezenței COVID-19. Inițial, doar două gorile au fost confirmate cu coronavirus (mai multe detalii AICI).

Se pare că infecția a venit de la un membru al echipei de îngrijire a parcului, care a fost testat pozitiv cu COVID-19, dar era asimptomatic și purta mască tot timpul în timpul activității la Zoo. Pe lângă acest lucru, parcul a fost închis publicului din 6 decembrie, ca parte a efortului de carantinare a statului California pentru a reduce cazurile de coronavirus.

În timp ce alte animale sălbatice au contractat coronavirusul de la nurci la tigri, acesta a fost primul caz cunoscut de transmitere către maimuțe. Experții faunei sălbatice și-au exprimat îngrijorarea cu privire la gorilele care se infectează cu COVID-19, o specie pe cale de dispariție al cărei ADN este 94% asemănător cu cel uman, potrivit ABC.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro