Număr de morți COVID în România. Ce făcea Rafila dacă era ministrul Sănătății
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Facebook Alexandru Rafila
Foto Facebook Alexandru Rafila
Unul dintre subiectele care suscită interes în această perioadă se referă la numărul de morți pe care Ministerul Sănătății îl raportează.

„Am realizat o statistică de la 28 mai până pe 10 iunie. Este vorba despre 631 de decese marcate în plus în statisticile Minsterului Sănătății. Cred că pentru aceste cifre și pentru modul în care ele sunt raportate de Ministerul Sănătății, avem nevoie de foarte multe explicații", a spus Radu Tudor, joi seară, la Antena 3.

„În mod evident, au existat niște diferențe între acele două baze de date. Eu, dacă aș fi fost ministrul Sănătății, făceam următorul lucru: o evaluare sau o renumărare a tuturor cazurilor și, la sfârșitul acestei evaluări, spuneam că este o diferență de atât din motivele următoare.

Ideea asta că în fiecare zi avem băgați 200-300, în funcție de cum lucrează DSP-urile, mi se pare incorectă, pentru că poate să creeze confuzie, oamenii nu mai înțeleg și de multe ori nu ascultă decât prima cifră care se li se comunică. (...) Genul acesta de informații confuze cu care ne-am confruntat pe tot parcursul pandemiei ar fi putut să fie foarte simplu eliminate printr-o activitate serioasă care evalua toate cazurile și la sfârșit se trăgea o concluzie și se motiva de ce a existat acestă diferență în plus", a spus deputatul PSD Alexandru Rafila, în cadrul emisiunii lui Radu Tudor. 

Coronavirus. 133 de noi cazuri și 24 decese în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 133 de cazuri noi de infectare cu coronavirus și 24 de decese. GCS anunță alte 124 decese înregistrate în lunile anterioare.

Până astăzi, 10 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.079.427 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.043.604 pacienți au fost declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 54 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 31.531 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

VEZI ȘI: Trei mituri despre vaccin pe care le auzim printre femei, demontate de medicul Vasi Rădulescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel