Nuggets vegani, o alternativă sănătoasă la produsele de la fast food. O rețetă rapidă și ușoară
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Nuggets vegani, o alternativă sănătoasă la produsele de la fast food. O rețetă rapidă și ușoară. Sursa foto: freepik.com
Nuggets vegani, o alternativă sănătoasă la produsele de la fast food. O rețetă rapidă și ușoară. Sursa foto: freepik.com
Această rețetă de nuggets vegani crocanți este o alternativă fără ingrediente de origine animală la crocanții nuggets de la fast food.

Evident că nu vom folosi pui, ci tofu, numit și „brânză vegetală”. Tofu este un produs obținut prin coagularea laptelui de soia și presarea acestuia cu  unelte speciale dedicate, adesea din bambus, sau cu forme și coșuri clasice dedicate fabricării brânzei.

Pentru aceasta rețeta ai nevoie de un tofu ferm în așa fel încât să nu aibă nevoie de presare suplimentară, pentru a elimina apa. Nuggets vegani cu tofu, la cuptor, este o mâncare rapidă și ușoară.

Ingredientele de care ai nevoie:

200 grame de tofu,

pesmet după gust,

amidon de cartofi după gust,

lapte de soia după gust,

sare și ulei.

 

Pregătirea, pas cu pas

Tofu obișnuit se congelează cu o zi înainte de a prepara nuggets. Apoi se lasă să se dezghețe și se stoarce cu o cârpă curată. Tofu se taie în bucăți mici și se usucă din nou cu un prosop de hârtie.

Acum trece fiecare bucată de tofu prin amidon, apoi prin lapte. Repetă această operațiune de două ori.

Ați uitat să cumperi pâine? Pregătește focaccia delicioasă cu rozmarin

La sfârșit treceți nuggets prin pesmet și pune-i pe o tavă de copt, acoperită cu pergament. Coace nuggets la 170 de grade timp de 20/30 de minute sau până când vor avea o culoare aurie. Servește nuggets pe masă, decorați cu semințe de susan, alături de o lingură de iaurt gras. Poftă bună!

Nuggets de pui, gata în 15 minute: crocanți la exterior și fragezi la interior 

Dacă va place carnea de pui crocantă, faceți nuggets-uri de casă, care sunt iubiți nu doar de copii, ci și de adulți. Carnea crocantă și suculentă va fi gata în doar 15 minute.

Baghetă carbonara: o rețetă originală, care așteaptă să fie descoperită

Puteți servi nuggets-ul de casă la cină, dar îi puteți lua la serviciu pentru o gustare rapidă. 

Pentru cinci porții veți avea nevoie de:

Un piept de pui;

un cățel de usturoi; 

făină de grâu;

sare, piper măcinat, boia, curry -  după gust;

4 ouă;

2 linguri de lapte;

2 linguri de smântână.

Cum se prepară rețeta

Clătiți fileul de pui în apă curată, uscați-l și tăiați-l în fâșii. Acestea nu trebuie să fie prea mari pentru a se prăji rapid.

Într-un bol se amestecă sarea, piperul, curry, boiaua de ardei și usturoiul pisat. Treceți fâșiile de carne prin acest amestec de condimente.

Bucătarii din restaurante înmoaie carnea într-un ingredient secret: un super truc care te va încânta

Acum trebuie să faceți un aluat. Bateți ouăle cu laptele și smântâna până se omogenizează.Treceți bucățile de carne prin acest aluat și prăjiți-le în ulei încins, într-o tigaie adâncă.

Carnea nu trebuie să ardă, ci să se gătească în ulei, la fel ca și cartofii prăjiți. Sosurile delicate sunt ideale pentru nuggets de pui: din iaurt grecesc, amestecat cu smântână și ierburi sau chili. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel