Urmărește emisiunea live
Data actualizării:
Data publicării:

Nuggets de pui, gata în 15 minute: crocanți la exterior și fragezi la interior. Cea mai rapidă rețetă

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Nuggets de pui, gata în 15 minute- crocanți la exterior și fragezi la interior. Cea mai rapidă rețetă. Sursa - Pexels
Nuggets de pui, gata în 15 minute- crocanți la exterior și fragezi la interior. Cea mai rapidă rețetă. Sursa - Pexels

D acă va place carnea de pui crocantă, faceți nuggets-uri de casă, care sunt iubiți nu doar de copii, ci și de adulți.  Carnea crocantă și suculentă va fi gata în doar 15 minute.  

Puteți servi nuggets-ul de casă la cină, dar îi puteți lua la serviciu pentru o gustare rapidă. Nuggets de pui este o mâncare, care a apărut în Statele Unite în anii 1950. Sunt fâșii de piept de piept, date printr-un amestec pane și prăjite în ulei. O astfel de carne este considerată pe bună dreptate una dintre cele mai populare în restaurantele fast-food.

 

Nuggets-ul poate fi preparat și acasă. Pentru cinci porții veți avea nevoie de:

Un piept de pui;

un cățel de usturoi; 

făină de grâu;

sare, piper măcinat, boia, curry -  după gust;

4 ouă;

2 linguri de lapte;

2 linguri de smântână.

 

Cum se prepară rețeta

 

Clătiți fileul de pui în apă curată, uscați-l și tăiați-l în fâșii. Acestea nu trebuie să fie prea mari pentru a se prăji rapid.

Într-un bol se amestecă sarea, piperul, curry, boiaua de ardei și usturoiul pisat. Treceți fâșiile de carne prin acest amestec de condimente.


Spaghete de dovlecei în sos de cașcaval. Nu ați mai gătit niciodată așa aceste legume 

Acum trebuie să faceți un aluat. Bateți ouăle cu laptele și smântâna până se omogenizează.Treceți bucățile de carne prin acest aluat și prăjiți-le în ulei încins, într-o tigaie adâncă.

Carnea nu trebuie să ardă, ci să se gătească în ulei, la fel ca și cartofii prăjiți. Sosurile delicate sunt ideale pentru nuggets de pui: din iaurt grecesc, amestecat cu smântână și ierburi sau chili. Poftă bună!

 

BONUS. Omletă delicioasă pe care orice gurmand ar trebui să o încerce. Secretul constă într-o lingură de bere

 

Se pare că nimic nu vă mai poate surprinde în rețeta de omletă, care se prepară aproape în fiecare zi, la micul dejun.

Cu toate acestea, puteți schimba ingredientele obișnuite pentru a obține un gust complet nou. Faceți o omletă cu bere, ridichi și roșii.

Ingredientele de care aveți nevoie:

ouă - 2 bucăți,

lapte - 1/2 linguriță;

bere - 1/2 linguriță;

ardei dulce - 1 bucată,

ridiche - 30 grame;

roșii - 1 bucată;

ceapă - 1 bucată;

ulei vegetal;

sare și piper după gust,

verdeață după gust.

 

Cum se gătește omleta cu bere

 

Mai întâi pregătiți legumele pentru omletă. Ridichile și ardeii se taie fâșii, roșiile - felii, iar ceapa și verdeața trebuie tocate.

Turnați ulei într-o tigaie încălzită și întindeți ridichile. Durează doar câteva secunde pentru a le prăji. Vor urma ardeii grași și roșiile. Legumele trebuie înăbuşite sub capac.

Aceste clătite sunt deosebite de savuroase și nu se lipesc de tigaie. Ai nevoie de un ingredient secret

După 1 minut, se adaugă ceapa și se reduce focul la minim. Continuați să gătiți încă trei minute. Spargeți ouăle într-un bol, adăugați laptele, berea, piperul și sarea. Adăugați compoziția din ouă peste legume și distribuiți-o uniform. Omleta se acoperă cu un capac și se gătește la foc mic. Poftă bună!

 

BONUS. Dovlecei pane cu sos de usturoi, plini de aromă. De azi, doar așa îi veți găti 

 

Încercați această rețetă pentru un preparat savuros din dovlecei.

Dovleceii preparați după această rețetă sunt foarte fragezi, suculenți, aromați și delicioși.

Veți avea nevoie de:


dovlecii - 0,5 kg,
smântână 20% - 300 grame,
2 ouă,
făină - 60 grame,
usturoi - 10 grame,
pătrunjel - 10 grame,
ulei de floarea soarelui - 5 ml,
sare după gust.


Rețetă pas cu pas


Se spală dovlecelul și se taie rondele de 3-4 mm grosime. Pentru pane, combinați 100 grame de smântână cu două două ouă, 60 grame de făină și sare. Amestecați bine. Înmuiați feliile de dovlecei în aluat și prăjiți-le la foc mediu, sub capac, într-o tigaie cu ulei de floarea soarelui.

Feliile de dovlecel se prăjesc pe ambele părți. Scoateți feliile prăjite pe un prosop de bucătărie, ca să se elimine uleiul în exces.


Cheesecake fără coacere cu cremă de brânză. Un desert cremos, perfect pentru o cină în familie

Pentru sos, combinați 200 grame de smântână, cu usturoiul pisat și pătrunjelul tocat. Amestecați. Poftă bună!!!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel