Urmărește emisiunea live
Nu vei mai putea oferi și altora parola de Netflix. Compania americană ia în calcul creșterea prețului la abonament
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 26 ian 2023, 09:25
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Gigantul de streaming Netflix va pune obstacole în calea partajării parolelor de Netflix, în primul trimestru al acestui an, după ce săptămâna trecută a publicat raportul privind veniturile companiei sale către acționari.  

Practica de a partaja parola cu persoane din afara gospodăriei abonatului va deveni mai complexă și este probabil să implice o taxă suplimentară pentru partajarea unui singur abonament în mai multe locații.

„Deși termenii noștri de utilizare limitează utilizarea Netflix la o gospodărie, recunoaștem că aceasta este o schimbare pentru membrii care își partajează contul mai larg”, a spus Netflix în raportul său către acționari, scrie The Guardian.

„Pe măsură ce lansăm partajarea plătită, membrii din multe țări vor avea, de asemenea, opțiunea de a plăti suplimentar dacă doresc să partajeze Netflix cu persoane cu care nu locuiesc în casa lor. Așa cum este cazul astăzi, toți membrii vor putea viziona conținutul nostru în timp ce călătoresc, fie pe un televizor sau pe un dispozitiv mobil.”

Pe baza unui test al noilor reguli mai stricte în anumite țări din America Centrală și de Sud, anul trecut, compania a recunoscut că se aștepta la o reacție negativă pe termen scurt.

„Pe măsură ce trecem prin această tranziție – și pe măsură ce unii debitori încetează să urmărească conținutul nostru fie pentru că nu se convertesc în membri suplimentari sau în conturi de plată completă – angajamentul pe termen scurt, măsurat de terți, cum ar fi The Gauge de la Nielsen, ar putea fi afectat negativ.” se spune compania.

„Cu toate acestea, credem că modelul va fi similar cu cel pe care l-am văzut în America Latină, cu implicarea în creștere, de-a lungul timpului, pe măsură ce continuăm să furnizăm o serie grozavă de conținut.”

Noul model i-ar face pe utilizatorii Netflix din Australia, de exemplu, să plătească aproximativ 4 USD în plus pe lună, dacă testele de anul trecut din Costa Rica, Chile, Peru, Argentina, El Salvador, Guatemala, Honduras și Republica Dominicană sunt un ghid. Aceste țări au fost vizate de companie, deoarece partajarea parolelor părea să fie deosebit de comună acolo.

Abonații nu aveau restricții impuse dispozitivelor mobile, cum ar fi smartphone-urile, tabletele sau laptopurile, pentru a permite utilizatorilor legitimi să-și acceseze conturile în timp ce călătoresc.

Dar noul sistem poate pune capăt conectării la contul tău pentru a viziona o emisiune Netflix la casa unui prieten sau a unei rude, precum și partajarea unui singur abonament în mai multe case.

Directorul de inovare a produselor Netflix, Chengyi Long, a explicat într-o postare actualizată pe blog din octombrie cum ar putea funcționa noul sistem. Doar unei singure case îi va fi permis accesul pe un singur cont Netflix; dar contul poate fi folosit pe mai multe dispozitive. Pentru a adăuga gospodării suplimentare, se va aplica o taxă lunară suplimentară (în majoritatea țărilor din America Latină era de 2,99 USD). În timpul călătoriei, contul va fi accesibil numai de pe tabletă, laptop sau mobil. Abonații se vor putea conecta pentru a elimina gospodăriile nedorite din contul lor.

„Partajarea pe scară largă a contului de astăzi între gospodării subminează capacitatea noastră pe termen lung de a investi și de a ne îmbunătăți serviciile”, a spus ea.

„Așa că am explorat cu atenție diferite moduri prin care oamenii care doresc să-și partajeze contul să plătească puțin mai mult.”

În 2022, Netflix a pierdut 200.000 de clienți doar în primul trimestru. Compania a dat vina pentru scădere pe o serie de factori, inclusiv creșterea concurenței și războiul din Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?