Nu vă grăbiți să aruncați laptele acru. Cu acest truc, știut de gospodinele din China, veți reda strălucire mobilei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Nu vă grăbiți să aruncați laptele acru. Cu acest truc, știut de gospodinele din China, veți reda strălucire mobilei. Sursa - pixabay.com
Nu vă grăbiți să aruncați laptele acru. Cu acest truc, știut de gospodinele din China, veți reda strălucire mobilei. Sursa - pixabay.com
Gospodinele nu folosesc substanțe chimice agresive, atunci când fac curățenie în casă.  

Spre exemplu, gospodinele din China nu aruncă niciodată laptele expirat, care nu mai poate fi folosit la gătit. S-a dovedit că laptele acru poate fi folosit pentru curățarea mobilierul cu suprafețe lăcuite și a celui din lemn, care, în timp, își pierde luciul.


Gospodinele pricepute curăță oalele și tigăile cu un cartofi: un truc util și original

Înmuiați o cârpă sau un burete în laptele expirat și ștergeți suprafața mobilierului. Apoi treceți cu o cârpă udată cu apă curată pentru a elimina mirosul acru. 

Apropo, și pliculețele de ceai, rămase după prepararea ceaiului, sunt utile în viața de zi cu zi. De-a lungul timpului, pe suprafețele din lemn apar zgârieturi mici, dar vizibile. Ele pot fi ascunse, ștergând suprafața cu un pliculeț de ceai folosit.

Taninurile conținute în ceai sunt capabile să schimbe culoarea suprafeței lemnului, ascunzând micile deteriorări urâte.  

Vezi și:

Detergentul de spălat vase, făcut în casă, este de 10 ori mai ieftin decât cel din magazine. Va elimina, rapid, toate petele 

Un produs pentru spălarea vaselor și a ustensilelor din bucătărie poate fi creat, acasă, din ingrediente pe care le ai la îndemână în cămară.

Astfel de produse sunt ecologice și nu mai puțin eficiente decât cele din magazine. Și nu trebuie să cheltuiești mulți bani pentru a cumpăra sticle scumpe cu detergent de vase.

Ai nevoie de câteva ingrediente simple pentru a scăpa de grăsimea și petele de pe farfurii, cești și tigăi în câteva minute.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a crea un detergent de vase acasă: 1 lingură de apă fierbinte, 50 grame de săpun de rufe, dat prin răzătoare, sucul de la o jumătate de lămâie, 50 grame de  glicerină și ½ linguriță de alcool sanitar.

Gospodinele cu experiență nu aruncă niciodată apa, în care au spălat orezul. O folosesc la treburile casnice

Se amestecă bine ingredientele într-un bol până se omogenizează. Soluția finită trebuie să aibă consistența unui gel gros.

Se toarnă produsul obținut într-o sticlă și se folosește ca de obicei pentru curățarea vaselor. Soluția finită se poate păstra și câteva luni și, chiar dacă costă puțin, beneficiile ei sunt mari.

Vezi și:

Redă robinetului strălucirea de odinioară. Trucul pe care îl știu doar instalatorii

Robinetele cromate ne încântă întotdeauna cu strălucirea lor. În timp, însă, robinetul cromat din baie își pierde frumusețea de odinioară.

Prin urmare, gospodinele sunt în căutarea soluțiilor cu ajutorul cărora pot reda strălucirea unui robinet cromat. O soluție bună ar fi restaurarea produselor cromate, folosind tehnici și metode testate în timp.

Fă acest lucru plantelor de interior și le vei vedea înflorind magic

Pentru o curățare de înaltă calitate, puteți contacta specialiști, care vă vor ajuta la refacerea acoperirii instalațiilor sanitare din casă. Cu toate acestea, puteți folosi trucuri care vă vor ajuta să faceți față acestei sarcini în câteva minute.

Unul dintre cele mai eficiente mijloace de a reda strălucirea robinetelor este o soluție de apă și săpun.Calitatea și calitatea săpunului nu contează,  dar este importantă concentrația lui în apă. Cu cât mai mult săpun veți pune în soluție, cu atât mai rapid și mai ușor veți rezolva problema.

Pentru acest lucru, cel mai bine este să folosiți săpun de rufe, care trebuie dat prin răzătoare și dizolvat în apă caldă. Proporțiile nu sunt fixe: puneți mai mult săpun, deoarece nu veți greși.

Elimină mirosul neplăcut din dulapurile de bucătărie în câteva minute: este foarte simplu

O altă modalitate este să folosiți cretă, pastă de dinți și amoniac. Amestecați cretă zdrobită cu pastă de dinți și amoniac pentru a obține o pastă. Aplicați pasta pe robinet și, după 10 minute, frecați cu un burete. După o astfel de curățare, chiar și cel mai murdar robinet va străluci.

Păstrați robinetele uscate! Această metodă, considerată cea mai bună, va păstra aspectul produsului cromat. În plus, puteți acoperi robinetele cu un strat subțire de ceară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel