”Nu se mai poate”. Bogdan Chirieac, semnal despre ”scânteia” care va schimba țara: Acest stat ne strânge!
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Cine este de vină pentru tragediile din ultima perioadă? Bogdan Chirieac a avut un moment de indignare, live la România TV.

Pe fondul celor mai recente cazuri de violență extremă din țară, mediatizate în ultimele ore (micuța Raisa găsită strangulată în pădure și scandalul între vecini din Timișoara) analistul politic Bogdan Chirieac s-a revoltat în direct la România TV și a venit cu mai multe observații privind neregulile din prezent, mai cu seamă pe zona instituțiilor publice.

"România nu este o țară violentă. În cazul de la Timișoara discutăm despre ineficiența completă a instituțiilor statului. Acolo problema se rezolva dacă o singură instituție funcționa, Poliția, Procuratura, cine vreți dvs., de 20 de ani. Se rezolva! În privința micuței ucise în mod bestial, aici vorbim, desigur, de inși deranjați la cap, de monștri care umblă printre noi... care, mă rog, trebuie să comită o astfel de monstruozitate pentru a fi depistați. Că dacă are un comportament violent și nu este sancționat la timp, tot de către instituțiile statului, se ajunge la astfel de tragedii. Dar România rămâne o țară nonviolentă, o țară sigură, mult mai sigură decât multe alte state europene.

Deci nu violența e problema, ci nefuncționarea instituțiilor statului. Asta-i problema! Dacă nu se reformează statul, dacă nu-l reformează autoritățile, statul se va reforma singur. Îl va reforma poporul în stradă. Aici e o chestiune clară. Anul acesta e un an de respiro fiindcă sunt alegeri.

Bogdan Chirieac a răbufnit în direct

Dar nu se mai poate să stăm cu zilele la coadă să plătesc impozitul la ANAF! Nu mai e posibil! Nu mai e posibil la spitalul de stat, cu șpaga-n mână, să nu mă ia nimeni în seamă! Nu mai e posibil ca la școala de stat -  eu trimit copilul dimineața și după masă 90% din copiii din clasă fac meditații cu profesorul de la sala de clasă, pe bani! Deci nu se mai poate multă vreme lucrul acesta! La un moment dat va fi nevoie de o scânteie și dacă nu reformează noul guvern, noul președinte, îl vom reforma noi.

Nu se poate! România s-a dezvoltat atât de mult și slavă Domnului că s-a dezvoltat datorită mediului privat... dar acest stat ne strânge, ne pocnește la încheieturi! Ăsta e adevărul. Câtă vreme credeți că o să mai avem sistem medical practic nefuncțional, sistem de educație așa cum e, justiție total nefuncțională - am văzut acum, cu ultimele scandaluri. Despre ce vorbim? Poliție timorată care pleacă după 15 ani de activitate și multe alte lucruri. Fiscul care îi ia pe cei care muncesc și cei care fac evaziune de miliarde de euro sunt pe tiră cu politicieni și înalți funcționari ai statului... la un moment dat lucrurile astea nu mai pot fi tolerate, inclusiv de partenerii noștri euro-atlantici!" - a spus Bogdan Chirieac.

Reamintim că pedepsele pentru cei care își agresează fizic sau verbal vecinii se vor înăspri, conform unui proiect de lege adoptat marți de Camera Deputaților, care aduce modificări la Codul Penal. Aceste reglementări apar într-un context îngrijorător, după prezentarea cazului în care mai mulți locuitori din Timișoara au fost victimele unor clanuri interlope, clanuri care au folosit amenințări și violență pentru a încerca să determine oamenii să-și vândă casele la prețuri de nimic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
pixel