Nu înfășurați niciodată cablul în jurul uscătorului de păr. Greșeala uriașă pe care o face toată lumea
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Nu înfășurați niciodată cablul în jurul uscătorului de păr. Greșeala uriașă pe care o face toată lumea. Sursa - pixabay.com
Nu înfășurați niciodată cablul în jurul uscătorului de păr. Greșeala uriașă pe care o face toată lumea. Sursa - pixabay.com
Multe femei au obiceiul de a înfășura cablul în jurul uscătorului, ceea ce este greșit.

Înainte de a-l depozita în dulap, unele persoane înfăşoară cu grijă cablul în jurul uscătorului pentru a preveni încurcarea acestuia. Ei bine, acest obicei este total dăunător pentru dispozitiv. Dacă vreți ca aparatul să reziste în timp, nu trebuie să mai înfășurați cablul în jurul uscătorului. 

Dacă vara, aveți tendința de a lăsa părul să se usuce în aer liber, în timpul sezonului rece, folosirea uscătorului este esențială. Pentru a evita o răceală, apelați la uscător, pentru a grăbi procesul de uscare a părului.

Cum se folosește ața dentară în alte scopuri: 3 metode dovedite

De aceea, este important să aveți grijă de uscător în mod corespunzător. De ce nu este recomandat să înfășurați cablul în jurul uscătorului de păr? Explicația este simplă: atunci când a fost folosit, uscătorul poate rămâne încă fierbinte pentru o perioadă de timp. Dacă veți înfășura cablul în jurul aparatului, îl puteți distruge.

În plus, dacă înfășurați strâns cablul, presiunea îl poate deforma și va împiedica funcționarea corectă a uscătorului odată ce va fi conectat la priză.

După ce ați folosit uscătorul de păr, cel mai bine este să așteptați să se răcească. Apoi, depozitați-l în siguranță la locul său, dar fără a înfășura cablul în jurul dispozitivului.

Apropo, știați că există și modele cu cabluri retractabile? Sunt foarte practice deoarece, datorită unei simple apăsări a unui buton, cablul se strecoară în interiorul dispozitivului, protejându-l astfel de orice deteriorare.

Nu aruncați tigăile arse! Cu acest truc ingenios toate oalele vor străluci din nou

În plus, uscătorul de păr are și opțiunea „aer rece”. Probabil că nu o folosiți niciodată, dar experții insistă asupra numeroaselor sale beneficii. Cu ajutorul acestei funcții, îți poți  usca părul  fără teamă de a-l  deteriora. Mai ales, dacă ai părul fin și sensibil.

Mulți frizerii profesioniști subliniază că aerul rece are un efect pozitiv asupra stării părului. Într-adevăr, favorizează închiderea foliculilor firelor de păr, reduce transpirația și răcește  scalpul. În mod normal, orice periaj ar trebui să se încheie cu un are rece, pentru ca părul să fie mai neted și mai strălucitor. 

Rețineți: dacă dispozitivul dvs. este defect, fie că are un cablu deteriorat sau orice altă problemă tehnică, nu ar trebui să-l utilizați. Din motive de siguranță, ar fi mai bine să-l reparați sau să-l înlocuiți cu unul nou.

 

Cea mai bună mască naturală pentru un păr uscat și casant: o poți face acasă din 4 produse

 

Firele de păr au un ciclu de viață, care începe cu nașterea și se termină cu moartea. Asta înseamnă că, mai devreme sau mai târziu, părul va cădea, din mai multe motive.

Părul cade din cauze fiziologice, în timp ce în unele cazuri - din cauza schimbărilor climatice. Din acest motiv, în anumite perioade ale anului, observați că vă cad mai multe fire de păr. 

O alta problemă frecventă cu care se confruntă doamnele și domnișoarele este părul uscat și casant. Vorbim despre un fenomen întâlnit la persoanele cu părul lung.

De asemenea, se poate întâmpla să observați că firele de păr au vârfurile despicate. Acestea sunt consecințele folosirii unor produse prea agresive, a plăcii de întins părul, a uscătoarelor de păr sau a tratamentelor greșite.

Părul este rebel și refuză să stea cum îl așezi? Folosește balsam de buze

Din fericire, există o soluție naturală și ieftină pentru a rezolva această problemă. Pentru a  revigora părul și pentru a-l face moale, trebuie să folosiți o mască hrănitoare. O puteți prepara acasă, din  4 ingrediente simple și naturale, care costa foarte puțin.

Într-un bol amestecați 5 linguri de iaurt alb natural, 2 linguri de ulei de măsline și 2 linguri de miere. Adăugați și câteva picături de ulei esențial de rozmarin, care are capacitatea de a reduce căderea părului. Toate celelalte ingrediente hrănesc părul, făcându-l mai moale.

Întindeți masca pe lungimea părului și țineți-o aproximativ 15 minute. La final, spălați-vă părul cu șamponul vostru, apoi clătiți bine.

Părul tău va crește cu viteza luminii dacă știi metoda femeilor japoneze

Pe lângă tratarea părului cu măști naturale, va trebui să evitați câteva greșeli. În primul rând, este important să evaluați cu atenție calitatea produselor pe care le folosiți, evitând să le alegeți pe cele care costă mai puțin.

Folosiți întotdeauna un protector termic pentru păr. Produsul trebuie pulverizat pe păr, înainte de a folosi uscătorul sau placa de îndreptat. 

Ultimul sfat se referă la alegerea celei mai potrivite perii pentru păr. Pieptănarea părului cu o perie aspră poate rupe firele. Pe de altă parte, o perie din lemn, cu peri naturali, ar fi un produs excelent pentru a evita deteriorarea părului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel