Nu face patul și lasă fereastra deschisă, înainte să părăsești camera de hotel
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 02 dec 2022, 09:58
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Există un cod al bunelor maniere și cu privire la modul în care trebuie să lăsăm camera de hotel înainte de plecare.

Nu împachetaţi prosoapele murdare, nu lăsaţi gunoi în urma voastră

Cameristele spun că prosoapele folosite ar trebui adunate într-un loc, în cadă sau pe podeaua din baie, pentru a fi cât mai uşoară strângerea acestora. Evitaţi să le împachetaţi, deoarece veţi crea confuzie în privinţa utilizării lor. Nu vă lăsaţi gunoiul peste tot, cu siguranţă există coş de gunoi în cameră.

Nu faceţi patul

Personalul hotelier recomandă să nu pierdeţi timpul cu aranjatul lenjeriei de pat, pentru că aceasta oricum va fi strânsă.

Lăsați fereastra deschisă

Personalul hotelier trebuie să cureţe rapid camerele pentru ca alţi oaspeţi să poată face check-in-ul şi nu este întotdeauna uşor să ventileze spaţiul. Le vei face cu adevărat o favoare lăsând fereastra deschisă.

Citește și...

Bilic: În post, gătiți ciorbe, tocănițe, ghiveci de legume. Beți apă cu lămâie, ceai verde. Faceți pauze alimentare de 5 ore între mese 

Mihaela Bilic a vorbit despre greșelile care trebuie evitate în post.

„Prin eliminarea produselor de origine animală dăm posibilitatea organismului să se regenereze, să se echilibreze, să se repare, să se odihnească. Iată câteva recomandări.

Greșeli care trebuie evitate în post:

Fiți atenți la cantitate! Principiul de bază este să mănânci puțin, cât să supraviețuiești. Obiectivul postului este să experimentezi senzația de foame, nu să te îndopi cu produse vegetale. 

Evitați consumul de produse semipreparate, ambalate și ultraprocesate! Ca să aveți beneficii pentru sănătate, preparați mâncăruri simple, pe bază de cereale, legume și leguminoase. Evitați prăjelile, produsele de patiserie, tot ce este bogat în soia și grăsimi vegetale. Gătiți ciorbe, tocănițe, ghiveci de legume și multe salate. 

Atenție la excesul de dulciuri! Postul religios nu interzice zahărul, deși acesta obosește ficatul și crește colesterolul din sînge. Dulciurile de post sunt un amestec de făină, grăsime vegetală și zahăr care duce rapid la îngrășat. 

Nici excesul de sare și ulei din alimentele procesate nu este benefic, solicită digestia și metabolismul. În post trebuie limitat consumul de grăsime, zilele cu dezlegare la ulei și vin sunt la fel de rare ca și zilele cu dezlegare la pește. 

Obiective care trebuie atinse în post:

Creșteți consumul de legume proaspete sau congelate, cu cat mai diferite și mai colorate, cu atât mai bine. Pigmenții vegetali sunt fitonutrienți benefici pentru sănătate. Asigurați hidratarea optimă și beți apă sub diferite forme: apă cu lămâie, ceai verde, infuzii de plante, supe și ciorbe, cafea etc. 

Faceți pauze alimentare de 5-6 ore între mese, ca să-i dați organismului timp să digere și să proceseze masa anterioară. Postul înseamnă multă disciplină, este și un exercițiu psihologic, nu doar alimentar. Învățați moderația și limitați cantitatea de mâncare consumată. Dacă ții post cu adevărat, nu trebuie să te scoli sătul de la masă!”, a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe contul de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?