Data actualizării:
Data publicării:

„Nu au reușit atunci și nu vor reuși niciodată”. Noul ministru ucrainean al Apărării susține că războiul cu Rusia a început cu câteva secole în urmă

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Noul ministru ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, a explicat de ce este atât de concentrat pe câștigarea războiului împotriva Rusiei, spunând că Moscova a ocupat patria Crimeea cu multe secole în urmă. Într-o postare pe X, fostul Twitter, el a spus: „Pentru mine, acest război nu a început în 2022 și nici măcar în 2014”.

„Pentru familia mea și pentru poporul tăta din Crimeea, războiul cu Rusia a început cu câteva secole în urmă, când Moscova a ocupat pentru prima dată Crimeea mea natală”, a spus Rustem Umerov.

Rustem Umerov spune că principalul obiectiv al Ucrainei este să câștige războiul

Noul ministru ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, a precizat că Rusia nu va reuși, principalul obiectiv al Ucrainei fiind câștigarea războiul.

„M-am născut după ce familia mea a fost deportată și, în copilărie, am trăit greutățile provocate de colonialismul rusesc, care a încercat să îi facă pe indigenii tătarii din Crimeea să se simtă ca și cum ar fi fost străini pe propriul lor pământ.

Nu au reușit atunci și nu vor reuși niciodată. Principalul nostru obiectiv astăzi este să câștigăm războiul”, a mai precizat noul ministru ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, citat de Sky News.

CITEȘTE ȘI: Cine este Rustem Umerov, noul ministrul ucrainean al apărării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel