Nu aruncați frunzele și tulpina conopidei: folosiți-le pentru a pregăti un risotto cu cacao, senzațional de bun
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Nu aruncați frunzele și tulpina conopidei, folosiți-le pentru a pregăti un risotto cu cacao, senzațional de bun. Sursa - pixabay.com
Nu aruncați frunzele și tulpina conopidei, folosiți-le pentru a pregăti un risotto cu cacao, senzațional de bun. Sursa - pixabay.com
Astăzi vă prezentăm o rețetă anti-risipă, în care protagonista este conopida.  

De obicei, aruncăm frunzele de conopidă și bucățile de tulpină, dar în realitate aceste părți sunt și foarte bune și pot fi folosite în siguranță în preparatele  culinare. Astăzi vă prezentăm o rețetă anti-risipă în care protagonista este conopida.

Vorbim despre un risotto, îmbogățit cu un ingredient de excepție: boabe de cacao. Conopida este bogată în vitamine și minerale, fiind folosită în diferite rețete.

INGREDIENTE pentru 3 porții:

200 grame de conopidă cu miez și frunze,

250 grame de orez,

ulei, sare și piper,

1 litru bulion de legume.

200 ml apă.

Pentru cremă:


1 linguriță pudră de cacao,

2 linguri sirop de arțar sau un îndulcitor.

10 ml apa fierbinte.

 


Modul de preparare

Tocați frunzele de conopidă și tulpina în bucăți mici. Se pune totul într-o tavă, se condimentează cu ulei, sare și piper, se amesteca bine și de coace la 200 de grade, circa 20 de minute.

Tiramisu la pahar. O rețetă rapidă și ușoară, pentru un desert cremos și catifelat

Pregătiți bulionul de legume și fierbe-l la foc mic. Într-o altă oală se toarnă un strop de ulei, se încălzește câteva minute și apoi se adaugă orezul. Se amestecă și se prăjește aproximativ 5 minute.

Adăugați bulionul în oală până când orezul este acoperit și continuați să-l fierbeți, până orezul devine al dente.

Cu ce pot fi înlocuite ouăle în aluat: cele mai bune opțiuni pentru clătite, cheesecake și pandișpan

În timp ce se gătește risotto, puneți conopida din cuptor într-un blender, împreună cu apă și un praf de sare. Mixați până obțineți o cremă netedă și turnați-o în risotto-ul proaspăt gătit. Se amestecă și se gătește, la foc mic, câteva minute, iar apoi se lasă să se odihnească.

Între timp, pregătiți crema. Într-un castron mic adăugați cacao, siropul de arțar și apa fierbinte și amestecați. Serviți risotto și decorați-l cu picături de cremă de cacao direct pe farfurie. Poftă bună!

Vezi și:

Cea mai ușoară rețetă de pâine de casă din 4 ingrediente

Pâinea de casă este incredibil de aromată, crocantă și gustoasă, dar prepararea ei durează mult.  Vă oferim rețeta pâinii fără frământare, pentru care ai nevoie doar de patru ingrediente.

Pentru a face pâine fără frământare, aveți nevoie de:

500 grame de făină de grâu;

1/4 linguriță drojdie uscată;

340 ml apă la temperatura camerei;

8 grame de sare.

Prepararea

Se diluează drojdia în apă călduță, se adaugă sare și făină cernută. Amestecați și acoperiți vasul cu folie alimentară. Lăsați aluatul să se odihnească 2 ore.

Stropiți masa cu făină și întindeți aluatul. Rulați-l și formați o baghetă.  Acum transferați aluatul într-un bol presărat cu făină și lăsați-l să se odihnească alte două ore.

Preîncălziți cuptorul. Puneți un vas cu apă pe fundul cuptorului, deoarece aceasta îi va oferi pâinii o crustă crocantă.

Pătrunjel în ulei, indispensabil în bucătărie. Țineți-l întotdeauna la îndemână

Aluatul se mută într-o tavă de copt, unsă cu puțin ulei. Faceți una sau mai multe crestături pe baghetă. Pâinea se dă în cuptor.

Coaceți pâinea o jumătate de oră la foc mic. După o jumătate de oră scoateți vasul cu apă din cuptor și mai lăsați  pâinea încă 7 minute. Poftă bună!

Vezi și:

Super chifteluțe din trei vinete. Au doar 50 de calorii

Rețetele tradiționale ne oferă posibilitatea de a crea mâncăruri gustoase din ingrediente simple. Azi vă propunem să pregătiți niște chifteluțe din vinete. Procedura va fi destul de simplă, iar din  ingredientele de mai jos puteți pregăti 20 de chiftele a câte 50 de calorii fiecare.

Chifteluțe de vinete. Ingrediente.

½ pâine uscată,

30 grame de cașcaval afumat,

pătrunjel după gust,

30 grame de parmezan ras,

pesmet,

2 ouă,

piper și sare după gust,

un cățel de usturoi. 

 

Metoda de preparare

În primul rând, trebuie să puneți pâinea la înmuiat în apă. Vinetele se spală, se usucă și se taie cubulețe. 

Transferați vinetele într-o oală cu apă clocotită și lăsați-le câteva clipe ca să se înmoaie. Scoateți pâinea din apă și strângeți-o bine pentru a elimina excesul de apă.

Focaccia din dovleac copt: este uimitoare și are zeci de valori nutritive

Pâinea se pune într-un bol. Adăugați un ou, usturoiul pisat și pătrunjelul tocat. Completați cu parmezanul și cașcavalul ras, apoi condimentați cu piper si sare.

Amestecați până obțineți o compoziție omogenă. Apoi integrați și vinetele, după ce le-ați scurs de apă și răcit. Completați compoziția cu pesmet și cu al doilea ou și amestecai bine toate ingredientele.

O plăcintă neobișnuită cu iaurt: un desert delicat fără făină și fără unt

Turnați ulei într-o tigaie antiaderentă și puneți-o pe aragaz. După ce uleiul s-a încins, luați câte puțină compoziție și modelați chifteluțele. Prăjiți chifteluțele pe ambele părți, până capătă o culoare aurie.

Când chiftelele sunt gata, transferați-le într-o tavă de copt, acoperită cu pergament. Dați tava în cuptor și coaceți chiftelele timp de 10 minute, la 180 de grade. Serviți chifteluțele pe masă. Sunt delicioase. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel