Data publicării:

Nu aruncați cojile de usturoi! Iată cum le puteți folosi în bucătărie și grădină

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Nu aruncați cojile de usturoi. Iată cum le puteți folosi în bucătărie și grădină. Sursa - pixabay.com
Nu aruncați cojile de usturoi. Iată cum le puteți folosi în bucătărie și grădină. Sursa - pixabay.com

Usturoiul este un ingredient fără de care, practic, niciun fel de mâncare nu se poate face.

Alegeri prezidentiale 2024

Îl folosim adesea, adăugându-l cu generozitate în preparate. Dar coaja de usturoi nu ne interesează deloc și o trimitem la gunoi fără regret. Dar facem o greșeală, deoarece coaja de usturoi are o mulțime de aplicații utile. Astăzi vă vom spune de ce trebuie să adunați coaja de usturoi și să nu o  aruncați.


Piure de conopidă: o rețetă foarte ușoară, pe care o poate face și un copil

După ce curățați usturoiul, nu vă lăsați tentați să aruncați cojile. Citiți mai întâi articolul și veți afla cât de utile pot fi. Pentru început, să vorbim despre modul în care cojile pot fi utile în bucătărie. La urma urmei, acestea mai păstrează o aromă persistentă de usturoi.

Cojile de usturoi pot fi adăugate în bulion sau supă. Coaja va da lichidului toată aroma sa, după care poate fi adunată cu o strecurătoare. Puteți face o pungă parfumată. Pentru a acest lucru, luați o pungă mică de pânză, puneți în ea cojiile de usturoi, frunze de dafin și alte ierburi uscate, după gust. Punga se leagă strâns și se pune în oala cu mâncare. După ce mâncarea este gata, scoateți punga. Aroma bulionului va fi uimitoare și nu veți găsi nicio frunză în lichid.

Paste cu brânză, coapte în forme pentru brioșe: o rețetă originală pentru un aperitiv fabulos

Nici brutarii nu arunca cojile de usturoi. Le usucă în cuptor, le macină până ajund o pudră, apoi le adaugă în aluat. Acest condiment va da pâinii o aromă incredibilă.

Multe feluri de mâncare sunt preparate folosind usturoi necurățat, deoarece și coaja are o aromă bogată. Când coaceți legume, doar tăiați vârful usturoiului, fără a-l curăța de coajă, stropiți-l cu ulei de măslie și puneți-l în tavă. Usturoiul copt poate fi folosit ca ingredient pentru sos. Și pilaful adevărat se pregătește după o schemă similară.

Pizza apetisantă, preparată într-o tigaie, este gata în doar 10 minute. Rețeta ușoară

Toată lumea știe că usturoiul are proprietăți antibacteriene. Prin urmare, este util nu doar să-l  mănâncați, ci și să-l folosiți ca protecție pentru plante. De exemplu, puteți prepara o infuzie din coji de usturoi. Cojile se pun la înmuiat, timp de 5 zile, în apă caldă. Apoi strecoară decoctul și  pulverizează plantele de interior. Acest decoct va proteja plantele de afide și acarieni.

O infuzie similară poate fi folosită ca remediu pentru gândacul de Colorado. Puteți înmuia cojile de usturoi în apă peste noapte și pulveriza plantele dimineața. Gândacul de cartofi de Colorado va sta departe de recolta de cartofi.

Dacă depozitați legume în casă, le puteți proteja cu ajutorul cojilor. Doar puneți lângă legume coji uscate de usturoi. Acest lucru le va proteja de putrezire și le va prelungi durata de valabilitate. 

Credem că v-am convins că nu trebuie să aruncați cojile de usturoi. La urma urmei, sunt utile nu doar pentru gătit, ci și pentru grădină. Sperăm că toate aceste metode vă vor ajuta!

 

Plăcintă rustică cu varză crocantă: o mâncare ieftină care te va cuceri de la prima bucățică

 

Vrei să-ți faci copiii să mănânce varză dar nu știi ce rețetă să prepari? Iată soluția potrivită! O plăcintă rustică deosebit de delicioasă, care îi va cuceri și pe cei mici. De fapt, după prima bucățică, toată lumea va mai cere o felie.

Ingrediente pentru umplutură:

1 morcov,

250 grame de varză,

1 ardei dulce,

2 linguri de unt.

Ingrediente pentru aluat:

3 linguri de făină,

4 ouă,

0,5 linguriță praf de copt,

3 linguri de smântână sau iaurt,

sare după gust.

 

Ingrediente pentru decor: 

felii de mozzarella.

 

Metoda de preparare

Spală bine varza și tăi-o fâșii. Se topește apoi untul într-o tigaie, adaugă morcovul, dat prin răzătoare, și ardeiul tăiat fâșii. Se amestecă și se prăjesc câteva minute. Adaugă, apoi, varza tocată în tigaia cu legume și amestecă.

Între timp, sparge ouăle într-un bol și adaugă praf de sare, smântâna, făina și praful de copt, ambele cernute și amestecă-le bine cu un tel. Trebuie să obții un aluat fără cocoloașe.

Congelați corect pâinea: va rămâne proaspătă săptămâni întregi. Iată câteva trucuri

Aluatul se toarnă în tigaia cu legume, se nivelează cu o spatulă și se gătește la foc mic 15 minute. Întoarce plăcinta pe cealaltă parte și continuă să o gătești. La final, adaugă deasupra felii de mozzarella și gătește plăcinta prăjiți încă 3 minute, sub capac. În sfârșit, servește plăcinta masă. Toată lumea va fi uimită de aroma sa gustoasă, originală și cu totul specială. Poftă bună! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel