Data actualizării:
Data publicării:

Rulouri cu mere și școrțișoară, desertul zilelor de toamnă

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
FOTO: captură video YouTube @Reghina Cebotari
FOTO: captură video YouTube @Reghina Cebotari

Iată o rețetă de rulouri cu mere și scorțișoară, un desert ideal pentru zilele răcoroase de toamnă.

Ingrediente

Pentru aluat

550 - 600 grame făină

250 ml lapte călduț

80 grame unt topit

60 grame  zahăr

7g  drojdie uscată

1 linguriță de esență de vanilie

1/3 linguriță  sare

1 ou

Pentru umplutură

1 kg mere 

150 grame zahăr

80 g unt

3 linguri apă

2 lingurițe scorțișoară

1 lingură amidon de porumb

1/3 linguriță sare

Pentru crema de decor

200 grame cremă de brânză la temperatura camerei

60 grame unt la temperatura camerei

60 grame zahăr pudră

1 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare

Merele se curăță de coajă și se taie în cubulețe mici. Se adaugă zahărul într-o tigaie neaderentă, iar când s-a topit se pun merele, untul, apa, scorțișoara, amidonul de porumb și se gătesc pentru 10-15 minute, apoi se lasă la răcit.

Laptele se pune în vasul de mixerului și se amestecă cu untul, drojdia și oul și se amestecă, apoi se pun făină, esența de vanilie și sare, iar totul se amestecă pentru 10-15 minute. Aluatul obținut se mai frământă puțin cu mâna.

Se unge un vas cu ulei, se transferă aluatul și se lasă la crescut, acoperit cu un prosop, pentru o oră.

Aluatul se întinde în formă de dreptunghi, iar umplutura de mere se pune pe toată suprafața aluatului și se rulează strâns.

Ruloul astfel obținut se taie în 12 bucăți egale, care apoi se aranjează într-o tavă pregătită cu hârtie de copt, se acoperă din nou cu un prosop și se mai lasă la crescut pentru o jumătate de oră.

Se ung cu unt topit și se pun la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 40-45 de minute.

Cât timp rulourile se află în cuptor vă ocupați de crema cu care le veți decora.

Crema de brânză se amestecă cu untul, ambele la temperatura  camerei, cu zahărul pudră și esența de vanilie. Se ”bat” cu telul până se formează o cremă omogenă cu aspect lucios.

Când rulourile sunt gate se servesc cu cremă și sos de caramel. 

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel