Data actualizării:
Data publicării:

Nu arunca niciodată bureţii de vase folosiți! Îți vor fi de mare ajutor

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (cottonbro studio)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (cottonbro studio)

Bureții de vase folosiți nu ar trebui aruncați niciodată. Iată cum îți pot fi de ajutor...

În fiecare gospodărie, se folosec bureţi pentru a spăla vase. Poate că nu v-aţi gândit, dar aceştia pot fi buni pentru a-i folosi în grădină. Îi puteţi folosi la răsaduri. Deşi bureţii sunt dăunători pentru natură şi se descompun de-a lungul multor ani, sunt foarte buni în grădinărit, scrie Rador, citând actualno.com. Un alt motiv pentru a nu îi arunca imediat. Bureţii, în primul rând, trebuie să fie bine dezinfectaţi. Trebuie înmuiaţi în apă şi adăugate câteva picături de înălbitor.

Lăsaţi-i cel puţin o oră, apoi scurgeţi-i bine şi clătiţi-i de mai multe ori. După care tăiaţi buretele în bucăţi mici și amestecaţi substratul cu perlit şi adăugaţi bucăţile de burete. Umpleţi jumătate din vas cu substratul pregătit și apoi acoperiţi numai cu pământ perlit. În ghiveciul astfel pregătit, umezeala se reţine mai mult timp, deci este o soluţie ideală pentru plantele cărora le place solul umed.

Un alt avantaj este că solul nu este noroios şi umed, deoarece buretele absoarbe excesul de umiditate şi-l eliberează treptat. În acest fel, planta va avea întotdeauna cantitatea potrivită de umiditate. Faceţi o tăietură de la un capăt la altul în mijlocul buretelui și apoi, turnaţi seminţele în acest şanţ. Umeziţi buretele şi după câteva săptămâni vor apărea lăstarii mici.

De asemenea, trei bureţi de vase noi aşezaţi în compartimentul pentru fructe şi legume (dacă sertarul este mai mic sau nu are foarte multe legume în el este suficient şi unul) le vor menţine pentru mai mult timp prospeţimea. Bureţii se aşază în partea inferioară a sertarului de legume şi fructe din frigider, explică radiocluj.ro.

Astfel vor absorbi umezeala suplimentară din sertar, extinzând astfel durata de conservare a fructelor şi legumelor dumneavoastră. Atunci când bureţii sunt plini cu apă, este un semn că au fost afectaţi de umiditatea din frigider, semn că nu vă mai sunt de folos. Cel mai bine ar fi, în acest caz, să îi înlocuiţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel