Data actualizării:
Data publicării:

Nu arunca niciodată bananele prea coapte! Iată cum le poți folosi

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Nu arunca niciodată bananele prea coapte! Iată cum le poți folosi. Sursa foto: freepik.com
Nu arunca niciodată bananele prea coapte! Iată cum le poți folosi. Sursa foto: freepik.com

Când sunt prea coapte,  bananele  devin atât de moi și negre încât ești înclinat să le arunci, dar aceasta este o greșeală gravă. 

Sunt atât de multe deserturi pe care le poți face cu bananele coapte. Banana este un fruct tropical, disponibil pe tot parcursul anului în toată lumea, fiind foarte hrănitor.

Bananele conțin carbohidrați, vitamine și săruri minerale, care au multe beneficii pentru organismul nostru. Cu toate acestea, acest fruct are propria sa perioadă de coacere. Dacă este necoaptă, banana are coaja verde, apoi devine galbenă, ia la final de acoperă cu pene negre. Bananele prea coapte sunt moi, au un gust diferit, așa că ai tendința să le arunci.

Pui în sos de portocale, o mâncare chinezească delicioasă. Rețeta se face simplu și rapid

Dar puțini știu că aceasta este o greșeală uriașă: nu arunca niciodată bananele prea coapte pentru că pot fi valoroase pentru unele rețete sănătoase. Deci de ce să te privezi de ele?

Iată ce poți face cu o banană prea coaptă:

- smoothie. Ia una sau mai multe banane și  pune-le in blender împreuna cu puțin  lapte de migdale  și cremă de alune. Vei avea parte de un adevărat răsfăț;

- aperitive prăjite. Pregătește un aluat din puțină făină, praf de copt, un ou, apă și miere. Înmoaie  feliile de banane și prăjește-le în ulei încins;

Sandvișuri calde pentru un mic dejun sățios. Le poți prepara în câteva minute

 

- desert. Se ia o banană coaptă și se face o incizei de-a lungul celei mai lungi laturi, fără a o tăia în două. Adaugă puțină ciocolată în incizie, banana se închide și se învelește cu folie de aluminiu. Banana se coace în cuptor, timp, de 10, minute la 180°;

- pe grătar. Bananele se gătesc pe grătar  și apoi se străpung cu scobitori înainte de a le înmuia în miere, zahăr sau ciocolată topită;

- caramelizate. Doar încălzește bananele într-o tigaie cu zahăr și unt;

- clătite. Bananele se zdrobesc cu o furculiță și se adaugă două ouă. Amestecul se pune într-o tigaie încinsă și clătitele americane sunt gata;

Salată de portocale și scorțișoară: mâncați gustos și asigurați-vă doza de vitamina C

- cu fulgi de ovăz. Banana se zdrobește și se adaugă în fulgii de fulgi de ovăz pentru un mic dejun bogat în nutrienți.

Aceste fructe tropicale coapte nu pot fi aruncate pentru că i-ar putea face fericiți copiii. Puteți crea un desert căruia copii nu-i vor putea rezista. Pentru asta amestecați pulpa de banane cu ciocolată. Ungeți cu această pastă delicioasă feliile de pâine prăjită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel