Nu arunca cojile de ouă! Pregătește un produs de curățat multifuncțional. Iată o rețetă eficientă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Nu arunca cojile de ouă. Pregătește un produs de curățat multifuncțional. Iată o rețetă eficientă. Sursa foto: freepik.com
Nu arunca cojile de ouă. Pregătește un produs de curățat multifuncțional. Iată o rețetă eficientă. Sursa foto: freepik.com
Știi că îți poți face propriul detergent, folosind produse disponibile în casă? 

Unele produse pe care le ai în cămară te pot ajuta să-ți faci casa să strălucească. Acesta este cazul cojilor de ouă și a săpunului. Cum să faci un produs de curățat în casă?  

Știi că îți poți întreține casa fără să cheltuiești mulți bani. de fapt, poți face un detergent fără a folosi o mulțime de produse. Pentru a-ți face casa să strălucească, iată un truc simplu pentru a face un detergent multifuncțional, folosind doar 3 produse.

Vei avea nevoie de:

un săpun;

coji de la 3 ouă;

2 linguri de bicarbonat de sodiu.

 

Metoda de preparare este simplă

Mai întâi, săpunul se dă prin răzătoare. Amestecă fulgii de săpun cu cojile de la 3 ouă și un litru de apă. Amesteca totul într-un blender.

În compoziție se adaugă și bicarbonat de sodiu. Amestecă și toarnă detergentul într-un recipient ermetic care se închide bine.

Toate petele vor rămâne amintire: curăță covorul fără să-l îndepărtezi de pe podea

Pentru a folosi detergentul, tot ce trebuie să faci este să înmoi un burete în acest produs și să cureți  mobila din casă. Utilizează acest produs multifuncțional pentru a curăța și alte suprafețe precum aragazul, hota sau oalele arse.

Care sunt beneficiile acestor produse de uz casnic în întreținerea casei?

Bicarbonatul de sodiu, săpunul și cojile de ouă au multe beneficii pentru întreținerea casei.

Cojile de ouă au utilizări care te vor surprinde. Folosite în grădină pentru a fertiliza plantele și a le proteja de paraziți și dăunători, cojile de ouă pot fi folosite și pentru întreținerea casei. Sunt eficiente în îndepărtarea petelor și a murdăriei încrustate.

Știi care este secretul unei recolte bogate de căpșune? Adaugă un ingredient în apă cu care le uzi

Cojile de ouă conțin un conținut ridicat de carbonat de calciu, care îndepărtează în mod natural petele de pe hainele, ustensilele de bucătărie și alte suprafețe, datorită naturii lor abrazive.

Pentru asta, iată ce trebuie să faci. Îndepărtează, mai întâi, pelița din interiorul cochiliilor. Lasă cojile să se usuce la aer. Utilizează un mojar sau un blender pentru a le măcina în pulbere.

Cum să scapi rapid de praf: metoda secretă a gospodinelor chineze

Coji de ou pentru albirea hainelor. Culoarea hainelor tale s-a estompat în timp? Acest truc va reda culoarea hainelor tale. Câteva coji de ouă se pun într-o pungă de material textil. Pune punga în tamburul mașinii de spălat și pornește un ciclu de spălare. După 3 zile, reînnoiește cojile de ouă.

Coji de ou pentru a elimina petele. Datorită acțiunii lor abrazive, cojile de ouă pot elimina petele încăpățânate de pe haine. Acoperă pata cu pudră obținută din coji de ouă. Adaugă apă călduță și lasă să acționeze câteva minute. Petele vor fi absorbite. La final, spală hainele în mașina de spălat.

Detartrează o cană electrică în câteva minute: gospodinele cu experiență au împărtășit secretul

Coji de oua pentru curățarea vaselor murdare de grăsime. Dacă întâmpini probleme la îndepărtarea petelor de grăsime de pe oale și tigăi, încearcă acest truc. Se toarnă pulberea de ouă într-un pahar mare cu apă. Adaugă câteva picături de lichid de spălat vase. Amestecă bine și toarnă amestecul în vasul pe care dorești să-l cureți. Freacă cu un buret, apoi clătește și usucă. Vasele tale vor străluci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel