Noua tulpină de COVID-19 din Africa de Sud, depistată în Canada. Mai multe cazuri de contaminare și cu varianta din Marea Britanie
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
În Canada a fost depistat primul caz de contaminarea cu noua tulpină de coronavirus din Africa de Sud.

Un prim caz de contaminare cu noua tulpină de coronavirus identificată în Africa de Sud a fost detectat în Canada, provincia Alberta, transmite Agerpres, citând AFP. 

"Alberta a detectat primul său caz al variantei sud-africane a COVID-19.", a anunţat pe Twitter şefa pentru sănătate publică a provinciei din vestul Canadei, Dr.Deena Hinshaw.

Persoana infectată, care a călătorit recent în străinătate, a fost plasată în carantină. "Nimic nu ne permite să spunem la ora actuală că virusul a contaminat alte persoane", a adăugat ea.

Tulpina Covid-19 din Marea Britanie



Această depistare, ce nu a fost confirmată vineri seara de autorităţile federale, intervine la câteva săptămâni după ce Canada a anunţat, la sfârşitul lui decembrie, că a întregistrat primele cazuri de contaminare cu varianta de coronavirus care circulă în Regatul Unit, considerată mai transmisibilă. Ottawa a suspendat imediat toate zborurile provenind din această ţară, suspendare ridicată miercuri.

Canada se confruntă din decembrie cu o puternică accelerare a pandemiei, care a dus inclusiv la reimpunerea carantinei în cele mai afectate două provincii: Ontario şi Quebec. În provincia francofonă, o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, prima din Canada de la începutul pandemiei, va intra în vigoare sâmbătă seara. Canada a înregistrat de la începutul pandemiei 640.000 de cazuri de coronavirus şi aproape 16.700 de decese de COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel