Tulpina COVID din UK, confirmată în România. Cătălin Apostolescu: Primul pacient este o tânără de 27 de ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Noua tulpină de coronavirus a fost confirmată astăzi și în România. 

Medicii din România au confirmat primul caz din România de infectare cu o mutație a virusului SARS-CoV-2. Persoana infectată este o tânără de 27 de ani. 

”Confirmăm știrea. Primul pacient este o tânără de 27 de ani din județul Giurgiu. La spitalul nostru s-a prezentat duminică, 3 ianuarie, la camera de gardă. Tânăra are o simptomatologie minimă. A venit pentru o suspiciune de infecție SARS-CoV-2, dar cu simptomatologie foarte ușoară. Din acest motiv a fost testată și trimisă la domiciliu să se izoleze și să își urmeze tratamentul. În momentul de față se face o anchetă epidemiologică mai amănunțită pentru a se vedea ce contacți a avut doamna, pentru a vedea de la cine a luat și cui ar fi putut să transmită mai departe și vor fi de asemenea testați toți contacții respectivi. La testul PCR efectuat, s-au obesrvat niște mutații. Acesta a fost motivul pentru care marți s-a început procesul de secvențiere, iar astăzi am primit rezultatul”, a declarat Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt al Spitalului ”Matei Balș” în direct la România TV. 

Vezi și: Zece lucruri despre NOUA TULPINĂ de CORONAVIRUS. Medicul Tudor Ciuhodaru: Se va întâmpla mai repede decât ne imaginăm

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel