Noua metodă prin care se fură din supermarket. Cum au încercat să fenteze securitatea un client și casiera unui magazin
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
O casieră și un client al unui supermarket au fost condamnați, după ce au fost acuzați de furt și delapidare.

Un bărbat din Suceava în vârstă de 34 de ani și o casieră de 48 de ani au fost condamnați într-un dosar de furt și delapidare, conform Știrea Sucevei

În urmă cu trei ani, inculpatul a intrat într-un supermarket pentru a face cumpărături, însă, la ieșire, casiera nu i-a scanat toate produsele. Potrivit anchetatorilor, între cei doi ar fi existat o înțelegere. Bărbatul a așezat toate produsele pe bandă, dar casiera i-a scanat doar o parte dintre acestea. A fost achitată suma de 87 de lei, după care inculpatul a ieșit din magazin.

La ieșire, însă, s-a comparat costul de pe bon cu valoarea produselor din cărucior și s-a descoperit că diferența era una considerabilă, valoarea reală a cumpărăturilor fiind de 561,96 de lei. La final, inculpatul a achitat contravaloarea, iar prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

Casiera a recunoscut că îl cunoaște pe client și că nu i-a scanat toate produsele, deși potrivit fișei postului avea în virtutea calității de casier atribuția principală de a încasa toate produsele achiziționate de clienți. Și bărbatul a recunoscut fapta în timpul anchetei.

Acum, bărbatul în cauză va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei municipiului Suceava ori în cadrul DGASPC Suceava, pentru o perioadă de 60 de zile, iar casiera a fost condamnată la un an și șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare.

CITEȘTE ȘI      -      Nouă metodă de furt în supermarket, la casele „self-scan”: E a zecea oară când femeia asta ne păcălește. E cea mai pricepută. Nu am reușit să o prind!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel