Noua Constituție: Măsură importantă ce vizează întreaga presă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Comisia de revizuire a Constituţiei a luat, miercuri, o decizie care vizează întreaga presă românească. Proprietarul de presă a fost eliminat din rândul persoanelor care răspund civil de informaţiile sau creaţiile date publicităţii. Răspunderea este menținută în cazul autorului şi a editorului.

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat un amendament al Forumului constituţional, care modifică articolul 30, alineatul 8, din Legea fundamentală, scrie realitatea.net.

În forma actuală, textul constituţional prevede: "Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege".

În noua formă a acestui aliniat, răspunderea civilă este restrânsă la autor şi responsabilul editorial.

"Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine, după caz, autorului, celui care exercită răspunderea editorială sau mijlocului de comunicare în masă, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege" este noua formă adoptată în comisia de revizuire.

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat și un amendament care înscrie agenţiile de presă publice alături de serviciile publice de radio şi televiziune, între organismele autonome aflate sub controlul parlamentar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel