Data publicării:

Nou SIMPTOM asociat infectării cu Sars-Cov-2. Sunt afectate pe termen lung doar femeile

Autor: Doinița Manic | Categorie: Sanatate
WhatsApp

Cercetătorii au descoperit un nou simptom asociat infectării cu Covid-19, care afectează doar femeile.

Mulți oameni care au fost infectați cu Sars-Cov-2 au rămas cu diverse simptome mult timp după vindecare. Acum cercetătorii au descoperit un nou simptom asociat infectării cu COVID-19, care afectează doar femeile. Se pare că multe femei au raportat dereglări ale ciclului menstrual, cheaguri de sânge sau dureri mult mai mari în timpul menstruației, după ce s-au vindecat de COVID-19, scrie Medical News Today. Experții de la Medical News au vorbit cu mai multe femei pentru a înțelege mai bine cum se manifestă acest nou simptom, despre care mulți pacienți au vorbit în mediul online până acum.

„La două săptămâni de la infectarea cu Covid-19, trebuia să îmi înceapă menstruația, dar nimic. M-am gândit că sunt foarte bolnavă, dar îmi voi reveni. Nu s-a întâmplat nimic nici a doua lună. Opt luni mai târziu, am avut doar cinci cicluri menstruale”, a spus Rose.

„Am avut cicluri neregulate, au variat de la 24 la 28 de zile. Primele trei luni am observat cheaguri foarte mari de sânge, ceea ce m-a alarmat. Am vorbit cu doctoral de familie și mi-a spus că este normal”, a spus Louise, o altă femeie care a fost anterior infectată cu Sars-Cov-2.

Ce spun medicii

 

Motivul apariției acestor simptome este încă necunoscut. Medicii susțin că pot fi cauzate de COVID-19, dar poate fi și o urmare a stresului.

„Informația publicată în ceea ce privește efectele Sars-CoV-2 este dispersată. Cu toate acestea, există posibilitatea ca virusul să atace funcția ovarelor. Studii de mici anvergură din China au demonstrat că 25% dintre femeile infectate cu Covid-19 au schimbări menstruale. Acestea par să dispară după recuperarea pacientei, dar momentan nu există informații privind modul în care este afectată fertilitatea.”, a declarat dr. Linda Fan, profesor asistent de Obstetrică, Ginecologie și Științe Reproducătoare la Universitatea Yale.

„Comorbiditățile afectează și volumul ciclului. Dar ceea ce a fost consecvent este revenirea la ciclurile normale pe măsură ce simptomele COVID se îmbunătățesc. Acest lucru este probabil legat de suprimarea hormonului ovarian.”, a explicat dr. Nwadike.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel