Nou incident cu drone în Rusia. Două aeronave fără pilot ar fi căzut pe o autostradă
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Nou incident cu drone în Rusia. Două aeronave fără pilot ar fi căzut pe o autostradă / Foto: Pixabay, de marcinjozwiak
Nou incident cu drone în Rusia. Două aeronave fără pilot ar fi căzut pe o autostradă / Foto: Pixabay, de marcinjozwiak
Rusia susține că două drone au căzut pe o autostradă din regiunea Kaluga.

Două drone au căzut pe o autostradă din regiunea Kaluga din Rusia, care se învecinează la nord cu regiunea Moscova, potrivit autorităților din Rusia, transmite Agerpres.  Guvernatorul local a anunţat luni că nu a avut loc detonarea explozibililor, relatează Reuters.

"Zona a fost izolată", a declarat guvernatorul regiunii, Vladislav Şapşa, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Pe baza informaţiilor furnizate de Şapşa, dronele au căzut la aproximativ 280-300 km de Moscova. Săptămâna trecută, Rusia a anunţat că drone ucrainene au lovit cartiere bogate ale Moscovei, ceea ce Kievul a negat.

Vladimir Putin, îngrozit că va fi asasinat. Fost agent de informații: A pierdut contactul cu realitatea

Atacurile recente cu drone de la Moscova și raidurile transfrontaliere din Belgorod aduc războiul din Ucraina acasă la ruși în moduri tulburătoare, scrie Business Insider. Marți, Ucraina ar fi marcat prima lovitură cu drone în zonele rezidențiale ale Moscovei, iar ulterior guvernul rus a minimizat atacurile, lăudând sistemele de apărare aeriană ale orașului, dar rămânând relativ tăcut cu privire la represalii.

Putin însuși a fost deosebit de calm când a discutat despre incident, reiterând multe dintre aceleași puncte de discuție pe care presa susținută de Kremlin le-a promovat.

VEZI ȘI: Cine a atacat Moscova. Generalul (r) Dan Grecu, date tehnice: Au fost controlate de pe teritoriul rus

Fostul ofițer rus Igor Girkin a spus că Putin este acum "în afara realității" și a criticat "absența unei conversații oneste cu" societatea rusă. Într-un mesaj de pe Telegram, tradus pe Twitter, Girkin a spus că pare că există o deconectare între modul în care guvernul rus vorbește despre eforturile de război ale Rusiei și realitatea acestor planuri. Astfel, potrivit acestuia, în timp ce Putin continuă să emane un comportament calm, el este îngrozit să fie asasinat și refuză să călătorească în străinătate.

Girkin este un fost agent de informații rus care a jucat roluri cheie în eforturile de a ocupa teritoriu din Ucraina în 2014 și a devenit unul dintre puținii ruși cărora li s-a permis să critice Kremlinul din cauza războiului. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel