Data publicării:

Nou incident aviatic în Japonia: Avioanele Cathay Pacific și Korean Air s-au acroşat pe pista aeroportul New Chitose

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Două avioane au intrat în contact pe un aeroport din Japonia, unul dintre ele având aripa avariată.

Un avion al companiei Korean Air - care transporta 289 de pasageri și membri ai echipajului - a acroșat marți o aeronavă Cathay Pacific pe aeroportul New Chitose de pe insula Hokkaido din nordul Japoniei, a declarat un oficial al companiei Korean Air.

Contactul a avut loc în jurul orei locale 17.30, în timp ce avionul Korean Air se pregătea de decolare, a precizat oficialul companiei aeriene.

În avionul Cathay Pacific, care era staționar în momentul accidentului, nu se afla nimeni, potrivit agenției Kyodo News.

Nu au fost raportați răniți, a precizat postul japonez de televiziune NTV, în timp ce nu au fost detectate incendii sau scurgeri de combustibil, potrivit unui purtător de cuvânt al departamentului local de pompieri.

Un oficial al Korean Air a declarat că incidentul s-a produs din cauza unei erori a unei mașini de tractare, care a alunecat din cauza zăpezii de pe sol.

Acest lucru a făcut ca aripa stângă a avionului să se agațe de aripa dreaptă din coadă a avionului Cathay Pacific.

Reprezentanții aeroportului și ai Cathay Pacific nu au fost disponibili imediat pentru comentarii

Reprezentanții aeroportului și ai Cathay Pacific nu au fost disponibili imediat pentru comentarii atunci când au fost contactați de agenția de știri Reuters.

Acesta vine în contextul unui val de frig în nordul Japoniei, care aduce cu el zăpadă și temperaturi de -7C (19F).

Imaginile difuzate de NTV arată că ningea pe aeroport în momentul coliziunii.

La începutul lunii, cinci persoane aflate într-un avion al pazei de coastă au murit când acesta a fost lovit de un avion al Japan Airlines (JAL) în timp ce se pregătea să aterizeze pe aeroportul Haneda din Tokyo.

Pasagerii companiei aeriene au fost nevoiți să facă o ieșire de urgență din cauza unui incendiu în urma acelui accident, care face în prezent obiectul unei anchete, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel