Urmărește emisiunea live
Nou contract UE - BioNTech-Pfizer pentru 1,8 miliarde de doze de vaccin Covid-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ / Imagine de x3 de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de x3 de la Pixabay
UE a încheiat un nou contract cu BioNTech-Pfizer pentru 1,8 miliarde de doze de vaccin COVID-19.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat sâmbătă că Uniunea Europeană (UE) a încheiat un nou contract cu BioNTech-Pfizer, pentru achiziţia a 1,8 miliarde de doze de vaccin COVID-19, informează AFP şi dpa.

'Comisia tocmai a aprobat un contract pentru 900 de milioane de doze ferm (+ 900 de milioane de doze opţional) cu BioNTech şi Pfizer', a anunţat într-un tweet Ursula von der Leyen. 'Vor urma alte contracte şi alte tehnologii de vaccinuri', a adăugat ea.

Noile livrări vor permite adaptarea la noi tulpini de coronavirus, dar și vaccinarea copiilor și adolescenților

Aceste noi livrări, prevăzute să aibă loc începând din acest an şi până în 2023, vor permite inclusiv adaptarea la noi tulpini de coronavirus, dar şi vaccinarea copiilor şi adolescenţilor. 'Vaccinarea avansează bine' în Europa, 'acum pregătim noua etapă a răspunsului nostru' la pandemie, a explicat şefa executivului european.

Contractul anunţat sâmbătă este al treilea încheiat între UE şi alianţa germano-americană. Comisia Europeană, care negociază în numele celor 27 de state-membre ale UE, a semnat un prim contract cu BioNTech/Pfizer pentru un total de 300 de milioane de doze (dintre care 100 milioane opţionale).

UE a primit în primul trimestru 67 de milioane de doze de vaccin Pfizer

Bruxellesul a încheiat un al doilea contract pe 8 ianuarie, tot pentru 300 de milioane de doze (100 milioane opţionale). În total, UE a primit în primul trimestru 67 de milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer şi aşteaptă 250 de milioane în cursul celui de-al doilea trimestru.

Circa 280 de milioane de doze ar urma să ajungă în a doua jumătate a anului. UE mizează în special pe vaccinuri de tip ARN mesager, cum sunt cele de la BioNTech/Pfizer şi de la compania americană Moderna, tehnologie considerată mai eficace împotriva variantelor 'sud-africană' şi 'braziliană' a noului tip de coronavirus, transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel