Norvegia, noua campioană europeană la handbal feminin
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
 Nordicele au câștigat cu 22-20, în fața fostei campioane Franța. Pentru Norvegia este al 8-lea titlu de campioană europeană.

Ultimul meci de handbal al Campionatului European din Danemarca le-a adus față în față pe Franța, campioana în exercițiu, și Norvegia, deținătoare a 7 din cele 13 trofee decernate până la această ediție.

Ambele echipe au avut unele indisponibilități, condiții în care cei doi antrenori au încercat să surprindă. Olivier Krumbholz a renunțat la clasica apărare 6-0, trecând la un 5+1 mai agresiv, însă echipa lui a suferit în atac, mai ales pentru că portarul norvegian Silje Solberg a apărat 9 din cele 19 aruncări la poartă ale franșuzoaicelor, în prima repriză.

Franța a fost deranjată tactic și de faptul că Nora Mork a alternat atacurile de pe inter dreapta, cu cele de pe inter stânga.
Norvegia a avut două serii consecutive de 4-0 și 5-0, pentru a intra la pauză cu un confortabil 14-10.

Repriza secundă

În partea secundă, în primele 20 de minute Norvegia a marcat doar 3 goluri și Franța a egalat, 17-17. Înainte de forcing-ul final al Norvegiei, Franța a trecut în avantaj (19-18)pe care nu l-au menținut decât foarte puțin timp.

Până la final elevele lui Krumbholz au mai marcat o singură dată pentru 20-20, finalul aparținând norvegiencelor.

22-20 pentru Norvegia care câștigă al 8-lea titlu de campioană europeană.

Argint pentru Franța, care nu reușește să își apere titlul din 2018. Nora Mork, fosta handbalistă de la CSM București, a fost desemnată golghetera turneului, relatează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel