Norvegia anunță RELAXAREA treptată a restricțiilor. Ministrul Sănătății: Infecțiile scad continuu
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Norvegia va începe să relaxeze treptat restricţiile.

Guvernul norvegian va relaxa treptat restricţiile legate de coronavirus în regiunea capitalei Oslo, transmite Agerpres. Astfel, va fi permisă  redeschiderea unor magazine şi reluarea unor activităţi recreative, începând cu 3 februarie, precizează Reuters.

Decizia vine după ce răspândirea unei variante mai contagioase a COVID-19, identificată prima dată în Marea Britanie, a condus la introducerea unor măsuri mai stricte la 23 ianuarie, inclusiv închiderea tuturor magazinelor neesenţiale pentru prima dată în pandemie.

"Infecţiile scad continuu în Norvegia şi avem acum o imagine de ansamblu mai bună asupra focarului şi răspândirii", a declarat ministrul sănătăţii Bent Hoeie, într-o conferinţă de presă.

Situaţia regiunilor din jurul capitalei Oslo rămâne incertă şi, prin urmare, relaxarea va fi treptată, a adăugat el. Magazinele care nu se află în centrele comerciale vor putea fi redeschise miercuri, la fel şi restaurantele, deşi alcoolul nu poate fi servit, a mai spus el. În şcoli vor fi de asemenea mai puţine restricţii, cu mai multă predare în clasă şi grupuri mai mari de elevi, deşi condiţii locale se vor aplica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel