Noi restricții COVID în Italia. Autoritățile impun test și carantină
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Italia impune carantină și test COVID pentru persoanele venite din Marea Britanie.

Italia impune carantină de 5 zile și test COVID pentru persoanele venite din Marea Britanie, din cauza creşterii cazurilor cu varianta indiană de coronavirus, scrie Mediafax. 

„Am semnat o nouă ordonanță care introduce o carantină de 5 zile și obligativitatea unui test COVID-19 pentru cei care vin din Marea Britanie”, a anunțat ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, conform ANSA.

Intrare cu Certificat Verde

Cei veniți din țările Uniunii Europene și din Statele Unite, Canada sau Japonia pot intra în Italia cu certificatul verde.

Acest aspect este prevăzut de noua ordonanță semnată de ministrul Roberto Speranza. Ordonanța, anunță ministrul, prelungește și interdicția intrării în țară pentru cei din India, Bangladesh și Sri Lanka.

Marea Britanie rămâne în zona roșie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat clasificarea țărilor și teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de Covid. Astfel, Marea Britanie rămâne în zona roșie.

CNSU a aprobat clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei.

Astfel, în zona roșie sunt incluse Seychelles, Uruguay, Maldive, Bahrain, Argentina, Columbia, Mongolia, Suriname, Paraguay, Chile, Costa Rica, Kuweit, Brazilia, Namibia, Oman, Trinidad si Tobago, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Bolivia, Nepal, Africa de Sud, Marea Britanie, India.

Din lista galbenă fac parte Emiratele Arabe Unite, Malaysia, Georgia, Sint Maarten, Botswana, Panama, Capul Verde, Saint Kitts si Nevis, Tunisia, Sri Lanka și Guyana.

Situația în România 

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat vineri că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 70 de noi cazuri de Covid și 6 decese la pacienți confirmați cu noul coronavirus. Alte 91 de decese raportate au fost înregistrate în perioada anterioară.

Potrivit GCS, până vineri, în România au fost confirmate 1.080.140 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.044.919 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 70 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 35 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până vineri, 32.212 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 97 de decese (62 bărbați și 35 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bistrița-Năsăud, Buzău, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Sălaj, Sibiu, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel