Noi măsuri anti-Covid în Germania. Angela Merkel: Ne aflăm într-o situaţie foarte îngrijorătoare
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Angela Merkel anunţă intensificarea măsurilor antiepidemice şi un nou criteriu epidemiologic. 

Cancelarul în funcţie al Germaniei, Angela Merkel, şi liderii landurilor germane au stabilit introducerea criteriului ratei de spitalizare din cauza COVID-19 pentru stabilirea noilor restricţii antiepidemice, care vor viza în principal persoanele nevaccinate, scrie Mediafax. 

"Ne aflăm într-o situaţie foarte îngrijorătoare. Este momentul să acţionăm, situaţia a devenit dramatică", a afirmat Angela Merkel, potrivit site-ului T-online.de.

Criteriul de impunere a restricțiilor

Guvernul federal german şi guvernele landurilor au stabilit că de acum înainte criteriul pentru impunerea restricţiilor va fi rata de spitalizare din cauza COVID-19, în locul ratei generale de infectare. În cazul în care rata spitalizărilor va fi ridicată, se aplică măsura accesului în locuri publice precum restaurante şi cinematografe pentru persoanele vaccinate anticoronavirus sau vindecate.

Cancelarul Germaniei a precizat că măsurile vor fi aplicate de guvernele fiecărui land german.

"Vom observa dacă aceste măsuri sunt sau nu suficiente", a subliniat Angela Merkel.

Vaccinare obligatorie pentru unele categorii profesionale

Guvernul de la Berlin analizează şi posibilitatea de impunere a vaccinării pentru unele categorii profesionale care intră în contact cu persoane vulnerabile, precum personalul medical şi personalul centrelor de asistenţă pentru vârstnici.

Nu este clar dacă s-a luat o decizie în acest sens. Toate măsurile vor trebui aprobate de Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului, pentru a intra în vigoare. Sindicatele medicilor din unele landuri au anunţat că eventuala impunere a vaccinării riscă să genereze blocarea serviciilor medicale.

Presiune pe sistemul sanitar din Germania. Au fost transferați primii pacienți COVID-19 în străinătate

Germania a transferat în străinătate primii pacienţi COVID-19 în timp ce al patrulea val al pandemiei pune o mare presiune pe sistemul său sanitar, care deşi are secţii de ATI bine echipate se confruntă cu problema personalului medical insuficient, relatează agenţia EFE joi, când Germania a înregistrat peste 65.000 de noi cazuri de COVID-19, un nou record zilnic, scrie Agerpres. 

Circa 100 din cele 400 de districte ale Germaniei mai aveau joi un singur pat liber la ATI, iar alte aproximativ 50 niciunul.

Deşi numărul pacienţilor COVID-19 internaţi la terapie intensivă, circa 3.400 în prezent, este mai mic decât cel înregistrat în perioada de vârf a valului trei, când a ajuns la 5.700, personalul insuficient a determinat o diminuare a capacităţilor secţiilor de ATI şi a numărului de paturi disponibile.

Citește mai mult aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel