Noi documente confidențiale, găsite acasă la Biden. Chirieac: Liderul lumii libere, percheziționat ca un infractor sau ca un mafiot, sau ca frații Tate
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Noi documente confidențiale, găsite la reședința lui Joe Biden/ Foto: Facebook Joe Biden
Noi documente confidențiale, găsite la reședința lui Joe Biden/ Foto: Facebook Joe Biden
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre noile documente confidențiale găsite la reședința președintelui SUA, Joe Biden.

Este scandal în SUA, după ce au fost descoperite noi documente confidențiale la reședința președintelui SUA. Mai exact, după ce cinci noi pagini de documente confidenţiale au fost găsite într-o cameră adiacentă garajului de la reşedinţa privată a preşedintelui american Joe Biden din Wilmington, statul Delaware. Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre acest subiect, făcând o paralelă cu situația lui Donald Trump, fostul președinte al SUA, percheziționat și el anterior.

VEZI ȘI: Noi documente confidențiale, găsite într-o cameră adiacentă garajului de la reşedinţa privată a lui Joe Biden

Bogdan Chirieac: Politică externă pe stil vechi

"Este politică externă pe stil vechi, rațional. Ce vedem acum nu este întotdeauna integral. În cazul lui Donald Trump, s-a dus FBI-ul să-i percheziționeze în absența sa, cu scandal și cu amenințare cu pușcăria, pentru deținere de documente clasificate, de documente secrete, care nu au fost predate la arhivele naționale sau unde trebuia să le predea. Acum însă vorbim despre altceva. Sunt percheziții în proprietăți, reședințe, birouri private ale președintelui în funcție al Statelor Unite ale Americii, deci e percheziționat Joe Biden. Deci e de crezut că cele șase case ale lui Klaus Iohannis pot fi percheziționate de procurori? Eu aș fi împotrivă, eu ca și simplu cetățean. E totuși președintele țării. Dar vedem că e percheziționat Joe Biden, liderul lumii libere, șeful SUA este liderul lumii libere, punct!

"Liderul lumii libere, percheziționat ca un infractor"

El este percheziționat ca un infractor sau ca un mafiot, sau ca frații Tate. Ce se întâmplă aici? Despre ce vorbim? A, că justiția din Statele Unite va fi mult mai blândă cu Joe Biden sau să vedem dacă va ajunge în justiție, opinia mea este că nu va ajunge în justiție, sistemul juridic american este foarte complex și pe înțelesul procurorului, că iată procurorul... fără mită, fără șpagă, nu vă gândiți, că nu e același sistem ca prin noile democrații de prin estul Europei, nu. Juridic e posibil lucrul acesta, dar totuși, acum eu pot să cred că Joe Biden a dus documentele acasă să le studieze și a uitat de ele, de 6 ani de zile, dar totuși, îl percheziționezi pe președintele în funcție al Statelor Unite ale Americii?

Sigur că haștagul spune: "Da, nimeni nu e mai presus de lege". Totuși, omul ăla poate să declare război, trebuie să aibă mintea liberă, 100 de zile el poate să ducă război fără acordul Congresului SUA. Pe ăla îl percheziționezi, îl hărțuiești? Stai să termine mandatul și îl hărțuiești după aceea, cum măcar au făcut cu Trump, deși pe Trump l-au luat, după cum știți, în timpul mandatului au cheltuit 40 de milioane de dolari să vadă dacă a câștigat pe mâna rușilor și au stabilit că nu au găsit nicio dovadă. Bun, da, e America, dar totuși vorbim despre un președinte în funcție (...) Sigur, America este foarte deschisă. Informația asta nu putea fi ținută departe de presă. Presa află, presa sapă, mai ales presa republicană", a declarat Bogdan Chirieac în direct la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel