Noi clarificări după ce Angela Gheorghiu a întrerupt o reprezentație a operei „Tosca”, fiind aspru criticată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Află în articol noile precizări privind incidentul în care a fost implicată Angela Gheorghiu la Seul!

Conducerea agenţiei care asigură managementul sopranei române Angela Gheorghiu a emis un comunicat cu privire la incidentul petrecut la 8 septembrie la Seul, Coreea de Sud, potrivit operawire.com.

”Angela Gheorghiu regretă profund circumstanţele care au dus la incidentul de la Sejong Arts Center”

”Doamna Gheorghiu regretă profund circumstanţele care au dus la incidentul de la Sejong Arts Center, de duminică. S-a convenit şi s-a confirmat în prealabil cu dirijorul şi echipa de producţie a (operei) 'Tosca' faptul că nu vor exista bisuri oferite de niciunul dintre interpreţi. Doamna Gheorghiu crede cu tărie că bisurile în afara unui cadru de concert-reprezentaţie perturbă fluxul narativ al operei”, a transmis agenţia Intermusica.

”Angela Gheorghiu l-a perceput drept un afront personal”

”În pofida acestui acord, cu puţin timp înainte de Actul 2, dirijorul a propus un bis pentru aria ei, ”Vissi d'arte”, pe care doamna Gheorghiu l-a refuzat din nou pentru a menţine integritatea reprezentaţiei. Din păcate, această decizie nu a fost respectată în cazul Ariei 3, a tenorului, lucru pe care doamna Gheorghiu l-a perceput drept un afront personal, având în vedere convingerile sale ferme în această privinţă”, a notat Intermusica în comunicatul său.

”Doamna Gheorghiu doreşte să îşi exprime respectul şi dragostea profundă faţă de publicul coreean, cu care a avut mulţi ani o relaţie minunată. Am fost deosebit de îngrijoraţi de nivelul extraordinar de abuz la care a fost supusă online, exacerbat de relatările incomplete din mass-media referitoare la acest incident”, a notat conducerea agenţiei.

De ce a întrerupt Angela Ghorghiu Actul 3 din opera ”Tosca”

Comunicatul vine la câteva zile după ce Angela Gheorghiu a întrerupt Actul 3 din opera ”Tosca”, după ce publicul i-a solicitat tenorului coreean Alfred Kim un bis din ”E lucevan le stelle”.

Potrivit relatărilor, soprana a urcat pe scenă şi a făcut tot posibilul să-l oprească pe dirijorul Jee Joong-bae înainte de a afirma cu voce tare: ”Scuzaţi-mă. Este un spectacol. Nu este un recital. Respectaţi-mă”.

Reacţii negative din partea publicului. Au huiduit-o pe soprană

Incidentul a generat reacţii negative din partea publicului care a huiduit-o pe soprană. Organizatorii, Opera Metropolitană din Seul şi Sejong Arts Center, au emis duminică seara, imediat după incident, o declaraţie în care au menţionat: ”Nu am mai auzit alte declaraţii sau explicaţii din partea ei cu privire la acest incident. Am depus oficial o plângere la compania care o reprezintă şi am solicitat oficial scuze de la Gheorghiu. În prezent, aşteptăm răspunsul ei şi vom stabili paşii următori în funcţie de răspunsul său”.

Reprezentaţia a fost organizată în cadrul unui eveniment care a marcat împlinirea a 100 de ani de la moartea lui Puccini, organizat de joi până duminică. Angela Gheorghiu a interpretat rolul principal atât în spectacolul de deschidere cât şi în cel final, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel