Noi acuzații de colaborare cu Securitatea. Băsescu: Mi-e greu să-mi aduc aminte de ceva de acum 49 de ani. Dar ce este ilegal dacă s-a întâmplat?
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto: Facebook Traian Băsescu
Foto: Facebook Traian Băsescu
Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a reacționat după noile acuzații - și-ar fi turnat un coleg de la Academia Navală, la Securitate, pentru că a vândut un ceas și două perechi de butoni. 

Ies la iveală noi acuzații pentru Traian Băsescu în cazul presupusei colaborări cu fosta Securitate. Un document citat de Grupul de Investigații Politice arată că fostul președinte Traian Băsescu și-ar fi turnat un coleg de la Academia Navală pentru că a vândut un ceas și două perechi de butoni. 

Totul s-ar fi întâmplat în 1972, iar Traian Băsescu ar fi folosit numele conspirativ „Petrov”.

Ulterior, fostul coleg al lui Băsescu ar fi avut corespondența interceptată de Securitate, ar fi fost pus să dea explicații și ar fi primit aviz negativ pentru plecarea în străinătate.

Traian Băsescu are pe rol un proces deschis de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

Reacția lui Traian Băsescu 

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a reacționat pentru Realitatea Plus după aceste noi acuzații la adresa sa. 

„Documentul pe care îl văd este un document scris la mașină de ofițeri ai Securității, ai contra-informațiilor, nu știu exact de cine. Este vorba despre ceva ce s-ar fi putut petrece acum cu 49 de ani. Mi-e foarte greu să vă dau un răspuns până când nu văd documentele. (...) Urmăresc o clarificare în instanță.”, a declarat Traian Băsescu.

De asemenea, Băsescu a spus că „Mi-e greu să-mi aduc aminte de ceva de acum 49 de ani. Dar ce este ilegal dacă s-a întâmplat? Problema este dacă ai mințit!”

„Am mințit sau nu am mințit - este o întrebare. A doua, vreau să văd dacă eu am făcut aceste afirmații. Trebuie să fie un document scris de mine.”, a precizat fostul președinte, menționând că abia după ce vede documentele va face mai multe precizări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel