Nivelul de pericol portocaliu, instituit la Moscova până luni
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Nivelul de pericol portocaliu, instituit la Moscova până luni / Foto: Pixabay, de Michael Siebert
Nivelul de pericol portocaliu, instituit la Moscova până luni / Foto: Pixabay, de Michael Siebert
Nivelul de pericol portocaliu a fost anunțat la Moscova până luni.

Centrul hidrometeorologic al Rusiei a ridicat nivelul de pericol meteorologic în capitală în perioada 20-22 august la penultimul nivel, portocaliu, scrie Interfax.

"Pericol de incendiu extrem de mare", se arată în avertisment, care este în vigoare de la ora 15:00 sâmbătă până la ora 14:00 luni.

Conform prognozei meteo, în weekend la Moscova se așteaptă vreme înnorată, în cea mai mare parte fără precipitații. Temperatura aerului în timpul zilei va fi de 25-27 de grade. De luni, orașul va reveni la căldura de 30 de grade.

Anterior, Comandamentul Central din Moscova al Ministerului Situațiilor de Urgență a avertizat cu privire la pericolul ridicat de incendiu, ridicat la nivelul 5. Viceprimarul Moscovei Pyotr Biryukov a declarat că în capitală au fost luate măsuri suplimentare pentru prevenirea incendiilor în păduri și parcuri.

"În toate raioanele administrative au fost înființate posturi de echipamente de udare în apropierea parcurilor și a parcurilor forestiere. Numărul de patrule pentru zonele de agrement a crescut", a spus Biryukov.

Potrivit acestuia, mirosul de ars ar putea reveni la Moscova, deoarece condițiile meteorologice și direcția vântului de sâmbătă pot contribui la transferul de mase de aer către capitală din zonele de incendiu din regiunile Ryazan și Vladimir.

Alertă în Rusia. Smog și miros de ars în toată Moscova

Acum două zile, moscoviții se plângeau că în tot orașul miroase a ars. Cu o zi mai devreme, "Rosleskhoz" și Ministerul Situațiilor de Urgență al Rusiei au asociat acest fenomen cu incendiile forestiere din regiunea Ryazan.

Joi dimineață, potrivit corespondenților Interfax, se observă miros de ars și smog în districtele Pechatniki, Izmailovo, Shchukino, Dynamo și o serie de districte de nord, nord-est și central ale orașului. De asemenea, deteriorarea condiției aerului este înregistrată în zona Gării Nordului River și a Aeroportului Vnukovo. Rospotrebnadzorul capitalei a consolidat controlul asupra stării aerului atmosferic din oraș. Primarul capitalei, Serghei Sobyanin, a trimis pompieri, salvatori și echipamente pentru a ajuta locuitorii din Ryazan.

Miercuri seara, adjunctul lui Sobyanin, Piotr Biryukov, a anunțat că gruparea pompierilor moscoviți și echipamentul din regiunea Ryazan va fi dublată. După aceea, un total de cinci elicoptere ale Centrului de Aviație din Moscova vor fi implicate în regiunea Ryazan: trei Ka-32A, cel mai mare elicopter de incendiu Mi-26T din lume, capabil să arunce până la 15 tone de apă în foc și un elicopter de recunoaștere VK117S-2. Pe lângă pompieri, în regiunea Ryazan de la Moscova au ajuns și detașamente consolidate cu echipamente de stingere de la serviciile rutiere ale orașului.

Tot în seara zilei de 17 august, guvernatorul interimar al regiunii Ryazan, Pavel Malkov, a raportat că au existat cinci incendii în regiune pe o suprafață de 84,8 hectare, iar în districtul Klepikovsky, un incendiu la sol a fost intensificat de vântul puternic și era o amenințare pentru satul Golovanovo. Mai târziu, spre seară, el a spus că au reușit să doboare focul din zonă și că un Il-76 al Ministerului rus pentru Situații de Urgență, sosit de la Jukovski, a ajutat la stingerea incendiului. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel