Niță: Probabil Băsescu nu-l va nominaliza pe Ponta premier și atunci domnia sa va avea o problemă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
constantin_nita
constantin_nita

Vicepreședintele PSD, Constantin Niță, a explicat, vineri, la RFI, că, în cazul în care Traian Băsescu nu-l va nominaliza Victor Ponta ca premier după alegerile parlamentare din 9 decembrie, atunci USL va declanșa procedura de suspendare.

Potrivit social-democratului Constantin Niţă, atât partidul său, cât și celelalte formațiuni politice din USL au hotărât de comun acord ca Victor Ponta să fie desemnat premier, după scrutinul legislativ din 9 decembrie.

"Desemnarea domnului Ponta a fost făcută de către Congresul partidului şi de către Congresul partidelor ce alcătuiesc Uniunea Social Liberală. Deci nimeni nu-şi poate permite acum să spună: "Ştiţi, noi nu-l mai dorim pe domnul Ponta!". Este o decizie politică a forurilor de partide care constituie alianţa, prin urmare aici lucrurile nu se mai pot schimba", a declarat Niță.

Vicepreședintele PSD a explicat: "Ce se poate schimba? Probabil că domnul Băsescu nu-l va nominaliza pe domnul Ponta şi atunci are domnia sa o problemă, în sensul că noi suntem decişi, partidele sunt decise ca în condiţiile în care nu se va întâmpla lucrul acesta, într-o majoritate de peste 51%, atunci nu urmează decât procedura constituţională de suspendare, este evident lucrul acesta!".

Constantin Niţă a precizat că USL nu poate veni cu altă propunere de prim-ministru, : "Deocamdată nu, în condiţiile în care există o decizie a forurilor deliberatoare din partid. Este o decizie politică luată şi prin urmare, noi trebuie s-o respectăm!".

Recent, președintele Traian Băsescu a afirmat de la Palatul Cotroceni că va desemna după alegeri un premier care să servească interesului naţional, precizând că afirmaţiile politicienilor despre suspendarea sa nu îl impresionează şi că nu îi este frică de politicieni.

Pe de altă parte, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat joi într-un interviu pentru Realitatea.net că dacă preşedintele va fi suspendat din nou, atunci va fi o catastrofă, deoarece nu crede că SUA vor mai menţine Parteneriatul Strategic cu România, iar UE ne va suspenda dreptul de vot.

Întrebat despre afirmațiile lui Sebastian Lăzăroiu Mark Gray, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat pentru Mediafax, că suspendarea dreptului de vot în Consiliul UE este reglementată în Tratat şi că el nu va comenta scenarii sau afirmaţii ale politicienilor.

În același context, europarlamentarul PNL, Ramona Mănescu, a afirmat că nimeni nu mai stă acum să-l asculte pe consilierul prezidenţial, despre care a apreciat că ori nu are ce face ori are ca temă abaterea atenţiei opiniei publice de la lucrurile cu adevărat importante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel